Предложение за не-преминалите изпита колеги, които все още имат желание за учене.


9

Здравейте,

Много неща се изговориха за това как по-точно трябва да се учи. Трябваше да се мине през доста неща за да се стигне до момента, в който не сте минали C# 1 или C# 2. Имам едно предложение за колегите, които не са минали някой от гореспоменатите изпити. Да измислим кога и къде и да се организираме да си провеждаме нещо като упражнения: всеки ще казва какво, как и защо не му е ясно и т.н. и ще е стараем да си изясняваме нещата (като workshop-ите на Евлоги).  Ще кажете, че сме закъснели. Може, но по-добре късно, от колкото никога... Слушам вашите мнения, препоръки и идеи. Само да не кажете  "ааа, сетих се - фейсбук група" защото е ясно как ще станат тези неща - с желание, не с лайкове и "абе, ще дойда" - ама фактически да те няма. Извинете, ако вече има такава тема, просто не намерих точно същата.
Отговори2
За успешно преминаване на горепосочените изпити, всеки човек, трябва да е решил самостоятелно всички задачи от домашните и от бгкодер. Без решаване на множество задачи, няма изграждане на стабилна и работеща логика за програмиране. Ключът е във всеки един от нас и всяка задача ни дава нови знания.-4
Логиката не е нещо което се гради. Тя е природна даденост. Или я имаш или не. Няма средно положение. Както жената е или бременна или не.

от saykor (8845 точки)

8

Saykor, изключително не съм съгласен с това, което каза. Естествено има хора, които в следствие на обстоятелства извън техните възможности имат по-добре или по-зле развито логическо мислене, но това изобщо не значи, че такова не може да се развие.

Ще ти дам следния пример - аз се занимавам с танци. Когато започнах, нямах си никакво понятие за ритъм и никакъв музикален слух. Но постепенно с тренировки и практика развих слух за музика и в момента нямам проблеми с това. Така че според мен наистина последователността и упражненията дават резултати.


от kon.simeonov (5238 точки)3

Като начало започнах с лекцията за Техники за бързо четене и ефективно учене. Честно казано провалът ми ми се отразява доста добре. Вместо да се демотивирам се получи точно обратното. Успокоих се, че имам достатъчно време, за да навлезна в дълбочина, без да откачам от зор и напрежение. Продължаваме онлайн. Тук съм, за да се науча, не да взема серификат. Когато си го заслужа, ще е супер и ще съм достатъчно уверена и да започна да работя на база на знанията. 

Мисля, че форумът е достатъчно добро място за въпроси относно всичко, което не ни е ясно. Ако има желаещи за срещи би било хубаво ако попитаме и хората с малко повече опит дали са ок да споделят знания :) 


от Milenkata (259 точки)


1
ето това е приказка 

от ludmil.d (490 точки)


6

 Според мен има само една формула за преминаване успешно на изпити:

 За първия реших 67 изпитни задачи, за втория 52 защото ми бяха по-трудни и ги решавах по-бавно.


от ivan.mihov1 (4988 точки)


0

Решил си 52 задачи C# II ? 

Аз до края на академията няма да реша толкова сигурно. :D


от avalkov (628 точки)

1
Само за статистиката ... има около 40 видеа за подготовка с различна дължина но средно отнема гледане писане - 1 час 1:30 ... При положение че човека който ги води е наясно с логиката и вероятно се е подготвил при решаването, та идеята ми е че има задачи като тези с динамично оптимиране(програмиране) има цели курсове, да не говорим за алготирми .. и структурите от данни та това е колосално количество усилие за да се справи човек 500/500 . 
Та ако нямакой ми каже че се е събудил и е научил всичко за 1 месец като за 500 да ми даде телефона на дилара му..
п.с. евалата за количеството!

от ludmil.d (490 точки)1

Във всяка изпитна задача има 1 или 2 ключови, специфични и важни момента.
Не решавам много задачи, но се старая когато попадна на такъв момент да го разбера добре и да го пренапиша няколко пъти. Докато стигна до момента, в който да като ми се падне нещо такова да не мога да го объркам.

В крайна сметка задачите на всеки изпит са типови и си приличат година с година по начин на решаване и имат  1 или 2 малко по-различни нови момента.


от stoimeniliev (580 точки)