Полезни съвети за изпита


10

Здравейте колеги, намерих малко време и написах статия с доста полезни съвети, които може би повечето от вас знаете, но се надявам да бъде полезна на някого и всеки да научи по нещо от нея.

Съветите в статията не са някакви хакове, с които да чийтваме, а съвети как да дадем най-доброто от себе си на изпитите в Академията като следваме изпитани методи и не допускаме грешките на начинаещият програмист. 

Разбира се всеки си има свой начин как да процедира към изпита, за мен това са златните правила, които бих искал да споделя с вас.

Ще ми е много интересно да разбера и някое друго трикче, ако някой желае да сподели.
Отговори1

Ако човек се съмнява, че има някаква конкретна грешка(например има да парсне HTML тагова и подозира, че на някои тест му остават тагове, които не е парснал), може да направи конкретна проверка и да метне Exception. Файдата е, че картинката за exception е различна от тази за грешен тест. Така човек може да си прихване някой-друг тип грешки.


от kon.simeonov (5238 точки)


1
Добър пост колега. Общо-взето обобщава почти всичко казано до тук :). Относно т.4, не винаги това е най-правилен подход - конкретно при мен ми изигра лоша шега, защото ме хвърли директно на 5 задача, а се оказа че съм можел да реша 4-та. Но нали гледам, че никой нищо не изкарва и реших, че аз едва ли ще успея и си загубих цялото оставащо време и усилия в последната. :)

от todorm85 (1347 точки)