Въпрос към трейнърите относно проверка на изпита по ООП


0

Въпроса ми е следния, ако на задача на изпита сме добавили нещо в кода, в който не трябва да бутаме, това автоматично ни дава 0 точки на задачата или просто биваме орязани с определени точни според зависи колко сме бутали. 

Ако предварително е обсъждано това се извинявам.

Мерси предварително.
Отговори0
мисля че в този случай ти се зачитат само точки от bgcoder0
Въпроса е че, не е всичко да е добавено където не трябва а само една от функционалностите, и затова ме интересува дали само тази функционалност ще бъде орязана или цялата задача?

от simonspirit (412 точки)

0
махни я тая функционалност, пусни си задачата в бгкодер и виж колко точки ще ти даде
1
Доколкото си спомням, миналата година при ръчната проверка окастряха за добавени кодове, където е пишело да не се пипа, иначе точките от бг кодер са само част от оценката.

от kalbo_17 (2709 точки)


0
Да да мен ми е ясно че ще ме орежат това спор няма. Въпроса ми е дали пипането по кода значи автоматична 0 или просто орязване.

от simonspirit (412 точки)

0

Тук и аз съм любопитен. Дали ти намалят (отнемат от точките) или (което ми се струва по вероятно) започват да намалят от 100 т. (за задача, за които те отговарят?!), докато се стигне 0. 
Ще е гадно да съм с - (# -10, -25 или - 90) ;) тъй като нямам много от БГ-Кодер'а.

Как мислите?


от Hri100v (261 точки)6
Ще получиш по-малко точки. Ако всичко друго ти е в ред - примерно 85/100.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


1

//WARNING: Do not delete this class

//You can delete this class0
Този клас загина първи преди да успее даже да стигне до Ctrl Shift B

от simonspirit (412 точки)


0
Коя версия на решението от bgcoder се проверява от трейнърите.Тази с най-много точки ли.(Извинявам се за тъпия въпрос)

от TodorDimitrov (757 точки)


0
Точно така.


1
А ако няколко са с еднакви точки - последната качена от тях

от topalkata (6442 точки)1
Някой може ли да ми обясни какви са тези badge-ове до форум точките?0
Да и аз се чудех.Стоят си 0.

от TodorDimitrov (757 точки)

1

Ей тук ще намериш отговора :

http://telerikacademy.com/Forum/Questions/159171/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0

Изглежда, че още не работи


от Mirka (1454 точки)0
И аз имам подобен въпрос, тъй като на 1-ва задача изобщо не съм видял ,че в папката Common има вече направен валидатор и global errors, аз отначало още си направих нова папка Extensions,и там вкарах този клас Validator и съм използвал него при валидиране на данните в пропъртитата.Забелязах чак накрая ,че има готов вече. Това голям минус  ли е?

от IvayloAndonov (1994 точки)


1
По-скоро бели кахъри според мене, това да ти е проблема.


0

Мартин е прав - не се кахъри. Ако си се справил добре с валидациите без да ползваш наличния Validator, според мен си ОК. Аз най-напред огледах целия код, къде какво има, с какво разполагам - отне ми много време! Ползвах Validator-а и Global Error Messages, обаче докато ги накарам да работят - много време! След този сценарий съм сигурен, че ако сам си пишеш валидаторите ще ти е много по-лесно да ги използваш правилно. Вредата е, че ако се работи в екип и всеки сам пише валидаторите си (защото му е по-удоно да си ги ползва) се нарушава много DRY.

Накрая се получи някаква голяма бъгавия и започна да връща двойни съобщения за грешка. Аз че не знам как да кодирам - не знам, не можах и да дебъгна, за да видя откъде идва проблема (не остана време)... Мисля си, че е от използването на наличния валидатор (не съм убеден де). Всеки, който сам си е написал от-до нещата не е сбъркал.


от Zenix (628 точки)


0
 На задачата за армиите ако съм копирал двете private армии в класа наследник това приема ли се за груба грешка?

от ivan.mihov1 (4988 точки)


0
Не е желателно да се дублира код.


0
Да и аз това открих че съм го направил ама вече беше късно :)

от shtilyanov (72 точки)0

Здравейте понеже съвсем изключих че нямам право да пипам по интерфейсите на изпита добавих в Ivehicle и IComment мой метод Print() за да ги принтирам на конзолата вместо да override-на ToString() (което не се сетих на изпита). Та въпроса ми е това означава ли че при ръчната проверка няма да получа никакви точки или просто ще бъдат намалени ?


от kiko0o7 (472 точки)


0

При ръчната проверка (което, ако се налагаше заради подобни случаи да се прави за всеки курсист... сеш се) се прави съвестно и се оценяват положените усилия на курсистите. Вероятно ще дадат точки и ще вземат съответно за невнимание.

Имате условие пред вас.

Не прескачайте директно към входните данни, това, че може да пише тук-там някоя глупост в условието не означава, че не е от значение. Успех!


от Pip3r4o (3392 точки)

0

На 1ва задача най - вероятно ще отнемат, но за 2ра не съм сигурен... Беше посочено в условието че може да се modify-ва и добавя код само там, където изрично е указано. Но аз не виждам как можеше да се направи нещо по тази задача, ако не се пипне по кода (дори където не е указано).

Най - лесния пример, за който се сещам е: IIdentifiable интерфейса (при extension класа на IEnumerable), който иска reference, <TKey> и също така IDriver, IMotorVehicle и т.н. interface-те трябва също да го наследяват, за да може да сработи тоя номер с GetById.. ии.. накрая bgcoder не намира reference-а :D


от mihail.jn (20 точки)