Използване на Design и Preview


0

Здравей имам няколко основни въпроса!

Първо в голяма част от лекциите показват как сематично да пишем кода в HTML, но във Visual - има опция за дизайна - Preview-от, където  можем да променяме стиловете ръчно или да разместваме блоковете и написаното - много често в горната част на файла се натрупва CSS-код, а на лекциите по CSS - се казва че стиловете и настройките за един сайт на CSS - е по добре да се създават и правят в оделен файл като линк!

Въпроса ми е удачно ли използването на ръчните настройки във Visual и натрупването на CSS код? В лекциите по HTML - не виждам се използват функциите на Design във Visual, a там много по-лесно мога да задам стил или нкакъв цвят на даден обект от страницата ми? И още нещо  дори и без да използвам или променям настройките от там има ли някой представа, защо Preview-то  на изработента страница във Visual не изглежда по същият начин както е в браузърите ??? - Пусна ли го през бараузъра все нещичко променя ???Благодаря на предварително за отговорите и успех на всички :)
Отговори1

Бих ти препоръчал да си пишеш CSS в отделен файл.Първо защото е по правилно и второ човек който не е запознат с проекта ще му е много по-лесно да се ориентира в него.
0

  За съжаление това с дизайнера не е удачно за иползване. А стиловете трябва да се пишат в отделен файл.

A при големи проекти първия ти приятел в работата по дизайна е Develop Tool-a на браузъра.


от ivan.mihov1 (4988 точки)