Безплатен лицензиран софтуер за ученици и студенти


23

Здравейте,

Понеже вече малко по малко навлизаме в по-сериозната част от академията, реших да споделя няколко безплатни пакета с лицензиран софтуер, които можете да вземете безплатно, стига да се ученик или студент. Когато човек се разрови из интернет може да намери много такива, но аз ще споделя само по-популярните и пълноценни пакети. Те са:

След като си направите регистрация (или по време на правенето на регистрация) ще поискат доказателство, че сте ученик/студент. Има няколко начина да валидирате това:

  • ISIC карта (струва 12 лв. + 4 лв. доставка)
  • Копие на първата страница на бележник / екривалентен по стойност документ за студентите (например копие на страницата с последно заверен семестър, ученик съм и не знам какво точно ви трябва)
  • E-mail адрес със вашето име на домейна на учебното заведение (например pesho.peshev@spge-bg.com)
  • Друг документ, удостоверяващ статуса на ученик / студент. (Не е проблем документите да са на български език)

Ето и няколко hightlight-a на продуктите и услугите, които можете да получите чрез тези пакети:

  • Windows Server 2012 R2 - една страхотна възможност да си инсталирате сървър на отделен компютър / виртуална машина и да го поразцъкате малко. Важно е да имаме обща култура по ИТ.
  • GitHub Micro Account - безплатен ъпгрейд на вашият акаунт докато сте учащ. Получавате 5 private repository-та, в който можете да добавите неограничен брой колеги, за разлика от безплатните алтернативи.
  • WebStorm - едно много добро IDE (може би най-доброто) за писане на HTML и CSS, разработка на JavaScript приложения и писане на Node.js. Определено трябва да го пробвате.
  • PluralSight - сайт с професионално направени видео уроци (подобен на lynda.com, с разликата че PluralSight е по-технически ориентиран), който е перфектен за самообучение. Получавате само 90 безплатни дни, така че активирайте абонамента си, когато знате че ще имате време както за това, така и за почивка.
  • И много други продукти, включително Microsoft Azure, SQL Server 2014, XNA Game Studio, Stripe, Travis CI, Unreal Engine 4 Premium, Digital Cloud Hosting, Bitnami Hosting, Xamarin Studio+ и т.н.

Реалната стойност на софтуера и услугите в тези пакети е над $2500 на месец. Ако знаете още някои добри оферти, които се спотайват в тъмните улички на интернета, споделете. Надявам се да съм бил полезен и успех на изпита утре. =)


в Други от Stev3n (2877 точки)


Отговори3

Някой ако иска да прави 3D 
+ Blender 

+ DraftSight - за чертане (нещо като популярния AutoCAD)

+ GIMP (алтернативата на Photoshop) вече я знаете от лекциите

не са по-добри от оигиналите (имат и собствени плюсове), но най-важното - free

;)


от Hri100v (261 точки)


2
Тези дни точно разпитвах в университета за xamarin. Браво! Много добра тема!

от PawelAngelow (392 точки)


1
Точно си търсех лиценз за WebStorm. Много добра тема

от sa66eto (1945 точки)


-2
Майкрософт няма ли как да ги излъжем да ни дадат лиценз и за Win 8 (:

от stoimeniliev (580 точки)


2
Можеш да ги излъжеш само срещу 69.99$

от saykor (8845 точки)

-2
Не ми харесва тази цена. Предпочитам за $00.00 :D

от stoimeniliev (580 точки)0
Студентския лиценз на Xamarin струва 100$ на платформа.

от saykor (8845 точки)


0

@stoimeniliev хмм, всъщност има как. (донякъде) Ето това линкче. Отивате на More Software Through Your School и пишете името на университета си на английски. Ако не излиза, натискате Don't see your school?, избирате България и ви излизат всички. (Валидно е само за университети) Когато си намерите университета/факултета, погледнете дали предлага DreamSpark Premium пакета - в него се включват не само Windows 8 и 8.1, но и доста други неща, като Visual Studio 2013 Ultimate. Ще ви поиска регистрация, попитайте някой от по-вишестоящите в института да ви предостави такава. (Важи за университетите с по-ИТ насоченост)

ПС. DreamSpark Standard е почти същият като DreamSpark Student.

от Stev3n (2877 точки)


3

Up на темата за тези, които ще участват в отборната по Алгоритми и искат free private repos в GitHub.

Някой пробвал ли е да поиска github pack само с картата от Академията или да си правим най-сетне isic карта (поне тези, които имат "щастието" да са студенти) :D


от djenitoo (399 точки)


1

аха, един път ме отрязаха вече.... след....... месец!+ мислене - дотогава ще е свършило всичко.
Пак се пробвах ама едва ли

Само с картата от академията пробвах - ISIC не мога да имам :(

земи + все пак


от kiko81 (1655 точки)

0

Мерси, няма да си губя времето така значи.

А с isic карта, или edu email пак ли има 1 месец одобрение?


от djenitoo (399 точки)4
Bump на темата, понеже стана въпрос за безплатни екстри за студенти на лекцията по unit testing.

от Stev3n (2877 точки)


1
Браво за темата и благодаря за споделеното инфо!... Полезно и много важно.

от david_mavrodiev (5355 точки)


1
bump на темата. Пробвах JetBrains - получих безплатен едногодишен лиценз за всичките им продукти само със снимка на картата на Телерик Академията. Направих си акаунт, после на този адрес ЦЪК и долу вляво apply now, след това има 3 опции отгоре, най-дясната е official document, цъкате там, попълвате формата и прилагате снимка на картата ви за Телерик. Отговор получих след 10мин, нямаше и толкова. webStorm е як и удобен за работа, плюс само инсталвате бабел  ,с file watcher storm-a сам си прави  : ] транспайл на файловете ви. мега добро 

от svrakata (591 точки)