Нежелани реклами в Chrome


1

Някой знае ли как да блокирам или да махна изцяло тия гадни реклами?

Опитах с преинсталация на хрома, с нова антивирусна, с приставки на гугъл хром... нищо не помага...

хелп?!

Линк към printscreen-a
Отговори3
Опита ли AdBLock? :)

от dentia (12519 точки)


0

Да, опитах с всички апчета на гугъл....

Отчаян съм :D


от g.yonchev (2087 точки)


0
Тук

Май първия вариант дето е клипчето в Ютуб е твоя проблем. Инъче не знам

от nerazzul (325 точки)


0

Здравей, колега!

По-скоро проблемът не е в браузъра, а в настройките на AdBlockPlus. Провери и настройките на Chrome за всеки случай (Advanced Settings --> Privacy --> Enable phishing and malware protection). Например при мен на посочената на картинката страница не ми излизат АБСОЛЮТНО никакви реклами. Можеш ли да пуснеш и някакъв скрийншот с настройките на ABP?

Отделно бих ти препоръчал да си инсталираш и Avast Online Security Chrome extension.


от lnikod4s (6538 точки)


3
Проблемът произлиза от един софтуер, който се нагажда ей така от някои инсталатори. Последно ми излезе при инсталирането на Spotify. Програмата мисля, че се казваше Express Find, намери я в Control Panel -> Programs -> Uninstall a Program

В този случай обичайните ABP и uBlock няма да свършат работа. Също така за всеки случай си провери "приставките" за браузъра, ако има нежелани, или непознати такива, ги махни.

Поздрави и успех, да кажеш как е минало! :D

от Pip3r4o (3392 точки)


0

правилно 

Бих добавил че има аналогични такива - при които трябва да се внимава като се махат - предлагат ти замяна на адуера с друг, който върши същите гадости, но се казва по друг начин. Ако по време на ънинстала изскочи прозорец с въпрос с Yes/No/Cancel - Yes е грешния отговор :) - No - правилният

__________________________________________________
Има и хоумпейдж хайджакъри - те са малко по-гаднички - Mystartsearch и подобни. Много вероятно да нямат запис в контрол панела. Правят си собствено chrome.exe, а оригиналното го преименуват на old_chrome. Решението - в директорията на хрома (open file location на шорткъта) се изтрива chrome.exe при спрян хром естествено, и после олд_хром.ехе се преименува на chrome.exe - стартираш хрома и тогава, ако няма промяна -> reset to factory defaults 

И/Или - в таргета на пропъртис на шорткъта след пътя до .exe-то има в кавички пътя до променената стартова страница -> изтриваме тази страница - трябва да остане само абсолютния път до ексето на хрома в кавички

Или комбинация от двете

И после (по желание) в regedit...... за който обича перфектна хигиена на системата си

Материала е доста - проблемите разнообразни - ако някой се нуждае от специфична помощ -> да пише лично , че вече бая написах тука :Д


от kiko81 (1655 точки)

0
Които сме си патили преди време си знаем :)

от Pip3r4o (3392 точки)


1
В добавка на казаното от колегата Pip3r4o, можеш да пробваш с Reset на настройките в Chrome (Settings -> Advanced settings -> Reset settings).

от aso7o (120 точки)


1

И аз имах такъв проблем преди 1-2 седмици. Предполагам, че причината е Adware.MultiPlug. При мен се оправи така:

- uninstall на всички браузъри;

- scan с антивирусна (Avira);

- scan с anti-malware (Malwarebytes);

- изчистване на temp директорията;

- увери се, че в Program files нямаш нищо, което не е инсталирано от теб;

- install на браузърите;

- увери се, че в браузърите няма никаква инсталирана приставка.

Успех!


от teddyboneva (600 точки)


0

Тъй като мразя реклами съм донякъде запознат с махането им.

От това, което чета ми прилича на следното, може да те лъжа, но провери някъде в настройките за подобна опция:

Chrom до колкото помня имаха някаква тестова функционалност (за телефон, но може да са я вкарали и в десктоп версията) съдържанието да минава през Гугъл и уж го компресира или не помня какво и пристига при теб по-бързо, пести трафик и още куп глупости, които сигурно са верни, но реално губиш други неща (преди време Opera Mini имаше такава функционалност, но я махнаха. Не беше зле за GPRS интернета преди 7 години :P).

Губиш примерно способността на всички "Ад Блокъри" да ползват хост листа с който работят, тъй като

цялото съдържание ти идва от хоста на Гугъл, който разбира се ти е разрешен и не фигурира в съответната блок листа (EasyList например). Не заставам твърдо зад думите си, тъй като не съм проучил нещата детайлно.

Поведението при телефона бе такова, че при пускането на тази опция, макар и при сменен хост файл на андроида (Android 5.0) с блокирани адреси от които идват реклами и на приложенията липсват реклами - в Chrom-a се отваряха всички възможни реклами за даден сайт.

Дано тази инфо ти помогне! =)

п.п.: аз лично ползвам IE11 (като цяло винаги съм ползвал IE като основен браузър - 15 години) - там си имаш вградена функционалност за спиране на реклами и само адваш листата/листите , която/които искаш ползваш. 

Поздрави и успех с трабълшутинга! ;)


от sstratiev (116 точки)


0
Това за което говориш вече го има като екстеншън за десктопи. Казва се Data Saver Beta и не е инсталирано по дефолт.

от dany90 (1340 точки)


0

Виж дали имаш българслите филтри на add blocker-a.
Ако виждаш 1 и същи реклами във всички сайтове най-вероятно си инсталирал някаква упорита гадост без да искаш и имаш късмет че дефолтната ти търсачка не се сменя постоянно. Имах подобен проблем със некви емотикони (подобни реклами но не същите ми се добавяха навсякъде и ми се инсталираха разни плъгини отноиво и отново). Може да пробваш в Control Panel -> Programs -> Uninstall a Program да изтриеш всичко което не знаеш за какво е и после да видиш дали нямаш подозрителни плъгини в браузъра в Extensions и тук: chrome://plugins/. Или чиста инсталация,

И един съвет за безопасност: Никога не сваляй програми от download.com, cnet и т.н. Ако все пак се налага гледай много внимателно дефолтно избраните опции но това не е никаква гаранция.

Едит: Ако е от плъгините би-трябвало в инкогнито да се оправи.


от dany90 (1340 точки)


0
Нещо локално е, затова не го хваща адблока. И аз имах такива, трябваше да ровя по контрол-панела и да махам програми, както каза пиперчо.

от kon.simeonov (5238 точки)


1
Uninstall record adds от control panel. Това е някакъв вирус.

от ttsonev (7 точки)


0
И от extensions. Току-що пипнах същия вирус.

от dany90 (1340 точки)