Относно домашните


0
Здравейте колеги. Извинявам се предварително ако има подобна тема, но аз не открих. Обучавам се онлайн. Питането ми е следното: След като си правим домашните (до момента).. трябва ли да са responsive, защото като намаля екрана(свия браузъра/намаля резолюцията) и половината неща ми бягат наляво надясно. Знам,че мога да си го оправя с overflow да не се показва отвън, но като цяло ще съм благодарен някой да хвърли малко светлина. Благодаря! Отговори1

Не.Гледай лекцийте и оттам си прави изводи какво се изисква.Лекция за responsive design няма и на изпита няма да ти го искат,защо да си губиш времето,по-добре реши някоя друга изпитна задача през това време :)


от Pavel.Aslanov (428 точки)


0

Бих те посъветвал следното: гледаш на картинката как е показано - на нея се вижда дали е на Full Screen или е Resize-нато.

Ако е resize-нато - по основни визулани линии, елементи от браузъра и съотношението - можеш да прецениш горе-долу как е оразмерено прозорчето на браузъра от картинката.

Гледаш домашното, което правиш да е нагласено и да изглежда като на картинката при съответния размер на браузъра.

Ако те кефи, знаеш как и/или ти се занимава да го научиш, съответно направиш - направи го да се оразмерява супер професионално - като FB, Google, Youtube, MS и т.н. - това няма да остане незабелязано и също така ще ти донесе бонуси при оценяване.

Поздрави и Успех!


от sstratiev (116 точки)


1

Ако беше задължително домашните ни да са responsive, щеше да го пише изрично в условието. :) Аз лично не ги правя така и забелязвам, че колегите, на които съм разглеждала домашните, също не го правят.

Responsive дизайните се правят най-често на базата на fluid layout (т.е. пропорционален, при който размерите се задават в относителна, а не абсолютна стойност) и media queries, които дори не се разглеждат в настоящия курс. :)


от IlianaB (1137 точки)


0
Гледаш само и единствено изискванията, които са написани в условието на задачата ако липсва такова условие значи - не се съобразяваш с него ! Съобразяваш се само и единствено с условията в задачата !

от naskich (110 точки)