Проблем с background-image


0

Здравейте колеги.
Възникна ми следния проблем:
когато пиша html, правя отделна папка със .css файла и всичко работи, когато трябва да добавям изображения правя отделна папка с тях и всичко работи, когато трябва да сложа background-image който се намира в папката със изображенията, не се визуализира. Решението беше да преместя .css-а и изображенията при .html файла, но ако някой знае, може ли да ми каже защо не се визуализират когато са в отделна папка?
Отговори2
Имай предвид, че, ако задаваш път в самия .css файл, пътят трябва да е спрямо .css файла, не спрямо html-a. Тоест, ако при .html файла имаш 2 папки - една с css-a и друга с images, пътят от css-a към нещо в images е например url(../images/image.jpg), а не просто (images/image.jpg)

от topalkata (6442 точки)


0
Това са файловете в папката, (/images/image.jpg) и (images/image.jpg) не работят. Само когато всичко ми е в главната папка (image.jpg), тогава се визуализират.

от enchev93 (50 точки)

2

Както @topalkata каза, трябва първо да се върнеш в parent директорията, за да стигнеш до папка images, тъй като спрямо .css, който, предполагам, се намира в styles, пътя който си подал се намира в папка images, която се намира в styles. Трябва да зададеш пътя като ../images/go.png - така от styles се връщаш в Problem03.membersLogin, където вече търсиш папката images :)


от dentia (12519 точки)0
Пътя ти към снимката сигурно не е пълен : ) прочети

от emilia.orlinova (2079 точки)


0
Пробвах всички варианти, резултата пак е същия, изображението не се визуализира.

от enchev93 (50 точки)

0
Благодарско.