Сертификат за Front-end разработчик при "взет" CSS (без отличие) ?


1
Такъв един казус ми се върти в ума... :)  Може ли човек да получи накрая на front end трака сертификат, ако CSS е "взет" (46 т.), но без отличие. За съжаление изобщо не стигнах до втора задача :) И ако не може да се завърши успешно със сертификат при това положение, какви са ми опциите? Да държа изпита пак следващата година? Тогава ще се налага ли да държа отново тези изпити, които съм ги взел вече? Ще се радвам да получа повече яснота по тези въпроси, благодаря предварително ;) А... и поздравления за отличниците!Отговори0
В лекцията за сертификат споменаха, че могат да ти дадат и без да си взел примерно един с отличие, но на другите си се справил. Или да вземеш изпит който е избираем за да допълниш за тоя.

от todor09 (283 точки)


2

Ники спомена за подобен сценарий : ТУК

Може да се направи компромис, но трябва да вземеш абсолютно всички останали с отличие без JavaScript ООП и може да получиш сертификат.


от Campo (85 точки)


3
Винаги можеш да се явиш на следващата година за повишаване , като тези изпити на които имаш вече отличие не е нужно да се явяваш отново :) Опциите са ти да продължиш напред с курсовете и да вземеш от тук нататък всичко с отличие :) Мисля че 1 оценка само с Взет не ти пречи за сертификата , но не съм сигурен :) 

от Nikk.Dzhurov (295 точки)


6

 Да, догодина би могъл да се явиш отново, но дотогава би трябвало да имаш достатъчно знания и умения и да не ти трябва такъв, за да започнеш работа в "сферата". Моят съвет е да не го мислиш много сертификата (доста хора се напрягат относно него) и ще ти върви по-леко обучението.

Аз реших да се пробвам в началото на годината с въпросителни: дали ще се справя, дали е моята област... След C# бях вече надъхан и обнадежден. ООП'то ми беше малко по-трудно, но аз пък си упорствах и преборих домашните. Предполагам следващите месеци ще ми стане по-бистро и леко. HTML ми се стори леснотия в сравнение с предишните курсове и реших да се пробвам за първи път на изпит. Получих "отличие", макар да можех (и трябваше - този път се чувствах много добре подготвен) да постигна по-добър резултат на теста! Реших, че ще се справя по-успешно на CSS. Повече учене, по-малко спане, напрежение (излишно си мисля сега)... Замислих се за заветния сертификат и аз. На този изпит бях по-сигурен. Първата задача ме забави, но бях решил, че ще я реша... Да - отне ми час и половина. За втората стратегията беше да не пипкам до пиксел или да стигам по letter-spacing (шрифтовете пак нещо се разминаваха), за да си открадна колкото се може повече точки. Имах време за половината (всъщност получих 49т. за нея). Явно това ми бяха възможностите на този етап. Прибрах се, отворих BGCoder и видях, че двете ми изпратени решения на първа задача липсват. Реших да пратя нови такива, за да проверя какво може да е станало и от 11 имах error на 2. На това му викам "малшанс" (или "малнедоглеждане"). Разгневих се на себе си, попсувах BGCoder няколко часа... Примирих се, че е трябвало да внимавам повече, по-малко бързане и (пак излишно) напрежение.

... Та направих си извода, че ако не мислех толкова за сертификат, може би щях да имам силите за по-добър резултат. Реших, че няма да се явявам на следващите изпити. Така ще бъда по-концентриран и ще усвоявам материала по-добре. Когато сам усещаш, че ученето ти се "получава" и коментарите на проверените ти домашни са повече от удовлетворяващи, значи има смисъл и в един момент ще имаш истински успех!

 Такава е ситуацията при мен. Предполагам, че има и други разочаровани след изпита, които пак бих посъветвал да обърнат внимание на това какво ще имат в главата след февруари догодина, а не в ръцете. А колкото до стреса и напрежението - нека остане за по-натам. Тогава е друг вид състезание. Пожелавам успех на всички и гледайте един на друг не като на конкуренти, а колеги!
1
Благодаря за окуражаващите думи, колега :) Както и на колегата постнал темата. Получих отговори на много и от моите (незададени) въпроси. Аз също се опитвам да не се напрягам и гледам да разнообразя домашните с авторски решения. Така материалът ми е доста по-интересен и макар да се справих доста под очакванията си на изпита по CSS все пак съм доволен от себе си.


1
Напълно шъм съгласна с колегата. Според мен също са важни повече знанията от колкото дали резултата на даден изпит е отличен. Да разбира се сертификатите са много важни и биха улеснили намирането на работа, но в крайна сметка по-важно е да имаме опит и знание. Не е края на света, ако тази година не се справим, както сме очаквали. Принципно сертификат се взима без проблем с едн изпит взеет без отличие като компромис или може да бъде един вид компенсиран от т.н "Изборни дисциплини", мовея да ги погледнея тук :) В противен случаи догодина може да се явяваш само на тези изпити, който пожелаеш и да стигнеш до заветната цел. Също така колегата го казва много добре, абсолютно възможно е да си намериш добра работа и без сертификат, в крайна сметка на интервю независимо от това дали притежавая тапия или не получаваш тестове и задачи за да покажеш умения и знания. Така че горе главата и продължавай напред :)

от Nayata (3190 точки)