Въпрос относно BgCoder


1

Здравейте,

Последната седмица решавах задачи в BgCoder от изпита C# Part 1. На задачите Find Bits и ConsoleApplication2 от вечерния изпит на 3ти февруари, сезон 2015/2016 имах проблем. Значи написах им кода, програмите работят успешно с примерите дадени в описанието на задачата, а и с мои си въведени данни също. Но за съжаление на тези два проблема BgCoder ми даде само по 10 точки :/, което е супер демотивиращо. Програмите ми се вмъкват в изискваното време и памет. Бихте ли ми обяснили как работи този сайт. Дали BgCoder очаква да имам определени конструкции в решението ми и ако ги нямам не ми дава точки. Ето решенията на задачите:

FindBits

ConsoleApplication2

Благодаря предварително!
Отговори1

След като времето и паметта ти са в границите, значи грешката е в кода.

BgCoder компилира твоя код и сравнява output-a с очаквания от него резултат. Не изисква никакви определено конструкции - провекрата накрая се свежда до чисто и просто сравнение на стрингове - твоя и очиквания изход. Има предварително зададени тестове, които се подават на програмата ти. Можеш да разгледаш и кода ТУК.

Замисли се за гранични случаи, типовете данни, които използваш и чети внимателно условията. Нормално е първоначално да не изкарваш 100 точки с първия си събмит, ако нямаш опит - нека това не те демотивира. Можеш да погледнеш авторското решение и да се опиташ да резбереш какви са твоите пропуски. :)


от dentia (12519 точки)