Пускането на новите домашни след лекциите? Без проверки? "Помощ" задължителна?


0

Незнам за вас колеги, но новите правила на курса въобще не ми допадат.

Домашнте ще се пускат "в същия ден на първата лекция"... На мен лично това въобще не ми допада особено ако това ще се случва след лекциите. Аз лично нямам много време което да отделям за академията и обикновено си правя домашните преди или повреме на самата лекция, за която е домашното. Мисля(моля), че трябва домашните трябва да се пуснат поне преди самата лекция.

Допълнително, от сега нататък няма как да проверяваме домашни. Това принципно е хубаво от страна на оценяването. Но пък така няма да имаме достъпа до кода на колегите. На мен лочно не един път досега ми е помагало това че виждам друго решение освен моето. Това според мен е само допълнителена загуба отгоре на това че домашните ще се забавят спрямо лекциите.

Също така, въобще не виждам защо актовноста и помоща на другите хора трябва да е задължителна - не винаги човек има времето да рови във форумите или въобще да има възможност помогне. От други курсове(преди академията) съм се обедил, че това е далеч не лека задача, особено когато се застави на целия курс да го прави. От друга страна, ако човек ако няма умения, може ли въобще да помага на други? Защо това трябва да е задължителна част от оценяването за сметка на проверките на домашни?!?
Отговори3

Като цяло дали ще са 100% оценка + 5%(форум) + 5%(помощ) или ще е 90% + 5% + 5% не е от значение. Оценката за взимане на изпит и отличие не зависят от максималния възможен брой точки, а от равнището на крайните оценки(съотношението ще е същото).

За гледането на код - колегите правят обикновено тема <courseTopic> Homework и си слагат линкове към github repository-та с домашното. Предполагам няма да изневерят на традициите си. Винаги можеш да гледаш там! :)

Времето обаче наистина може да е от значение. Но другите не трябва да те притесняват! :)

 

от mr.krustevv (302 точки)


4

Здравей, колега!

Първото домашно от JS OOP беше къмитнато около преди 2 часа, т.е. малко преди лекцията в 18:00.

Предполагам, че и занапред ще е такава практиката.


от lnikod4s (6538 точки)


3

Най-големият плюс на новият начин за предаване/оценяване на домашните е, че ще получаваме реална оценка за нашите домашни, а не да получавам коментари от типа да ми напишат някой виц или на празно домашно (като не стигне времето :( ) 10 реда коментар, колко ми е хубаво домашното и точно кое му е хубавото.

Така че аз съм много за новия начин за домашните - има повече положителни страни, отколкото отрицателни. Както каза колегата @mr.krustev - кода на колегите винаги могат да се видят в GitHub, а относно времето - то никога не стига  : )


от tabula (2134 точки)


0

Ще си позволя леко да не се съглася, поради следните причини:

1) Колкото и смотани коментари да сме получавали или давали за домашно, винаги има по някой наистина полезен коментар (свързан най-вече с качеството на кода), а пък останалите можеш да оцениш като "Не полезни".

2) Оценката на чужди домашни те принуждава да гледаш различен от твоя код. Отнема време, но е определено полезно и инвестицията си струва.

3) BG Coder не се интересува дали си писал задачата или си прекроил нечие чуждо решение (което май е валидно и за старата система).

4) BG Coder не се интересува колко качествен ти е кода и всички видяхме как оценява задача имплементирана на 60 - 70% и хвърляща рандом грешка в последния си метод със 100 ТОЧКИ (честито!).

Съгласен съм, обаче с:

" а относно времето - то никога не стига" +1


от bateshot (280 точки)


0
Решенията и промените, който се правят в Академията винаги са изненадващи. За нас остава единствено  да се адаптираме  към тях. Това е може би цената, която трябва да платим за това, че сме тук. А къде могат да се запозная с промените за домашните?1
Във въвеждащата лекция на курса по JS OOP - предполагам, че утре ще се качи видеото : )

от tabula (2134 точки)


1

Аз много се зарадвах на новината! И можем само да благодарим на лекторите,че ще вложат толкова усилия, за да е възможно това. 

А помощта не е задължителна, както и присъствията (не случайно намалиха и точките)..общо взето в академията решаваш сам до колко да се задължиш и колкото повече влагаш от себе се, толкова повече ще научиш. :)


от Alex_H (1616 точки)


2

Лично аз смятам, че комбинацията BGCoder + домашни е по-добра по няколко причини:

- Получаваш релевантен резултат моментално.

- Имаш шанса да видиш на момента дали решението ти е коректно или не.

- Елеминира се момента с проверката на домашни на други колеги (което реално е плюс за хората, които нямат много свободно време).

- Елиминира се момента с copy/paste коментарите в последния момент след като е минал изпитът. (Така и така тези коментари рядко са полезни/релевантни).

- Ако някой все още не е разбрал щом като BGCoder е намесен - забравете за преписване и copy/paste на домашни на колеги.

Сигурно има и още, но за момента само за това се сещам...


от Ivan_Nik (933 точки)


4

Не съм съгласен с последната точка само, защо преписването да отпада като опция? Силно се съмнявам трейнърите да се ангажират или изобщо да им пука за това, дали домашните са написани от теб, или от Пешо. 

Идва и моментът, когато задачите не са особено трудни, тогава възможността за дублиране на код е голяма.


от Pip3r4o (3392 точки)

0
Не съм казал, че отпада - който иска да преписва. Просто BGCoder значително улеснява засичането на потенциални преписвачи(ако наистина някой реши да гледа).

от Ivan_Nik (933 точки)0
Качено ли е видеото от първата лекция? Онлайн съм, нямам все още никакви материали (в колонката, където по принцип има линкове към видеата, дема, условия на домашни). Предварително се извинявам, ако проблемът е в моя "телевизор" :)

от yori_to (280 точки)


2

Здравей!

Видеото все още не е качено, но условието на първото домашно, както и демата към първата лекция, са вече факт.

За повече инфо погледни линка в моя коментар по-горе. :)


от lnikod4s (6538 точки)


1
Колеги къде можем да намерим актуална информация относно т.н нови правила в Академията. Извинявам се, ако вече има подобен, зададен въпрос :)

от Nayata (3190 точки)


2
Обяснено е в уводната лекция , която чакаме да качат :)

от peruna (379 точки)


28

Здравей, колега :)

Искам да ти отговоря на всичките въпроси, един по един:

  1. Домашните ще се пускат в деня на самата лекция. That's it.
    • Няма да коментирам колко абсурдно и страшно неуважително звучи писане на домашни, докато трейнър си "дрънка" на катедрата
    • Домашните са предвидени да се пишат след лекцията, а не преди това. Всичко друго не е валиден аргумент
  2. Много от колегите (30-40%) постват техните решения на задачите от домашната работа в http://github.com. За всяка домашна работа има такава тема, без изключение. Там може да се види чужд код
  3. Сборът от точки е почти същият както на предишни курсове, с много малко промени
    • Преди точките бяха 100 + 5 за форум, + 5 за помощ = 110. Сега са точно 100

Честно казано, много нови правила аз не виждам :) Има едно единствено ново правило: Домашните ще се събмитват в http://bgcoder.com. Всичко останало е абсолютно същото :) Тестовете са бонус, който иска ги ползва, който не иска - не.

Поздрави,


от DonchoMinkov (12706 точки)


0

въпрос относно последните 2 сегмента от балообразуването

последните 2 сегмента на оценката пак ли имат състезателен характер въз основа на субективен елемент, както си беше досега? 

if (състезание)  {
групите, чиито лекции са по-рано са един вид привилегировани, защото получават знанията по-рано и после могат да шерват наученото и да трупат актив благодарение на другите, които все още не са били на същата лекция...... май;

не че ме бърка ама по-принцип равното начало и т.н.;

(){може би трябва да се покрива някакъв норматив, а не да е състезание }

}

или накратко - само 1 човек ли има шанс да бъде със 100% бал?


от kiko81 (1655 точки)

5

Няма първо, второ място.

Определя се максимум точки, които са достатъчни, за да може курсиста да получи резултата.


от DonchoMinkov (12706 точки)4
И аз не съм супер ентусиазиран към новите промени(по-точно към отпадането на peer review)

От една страна е яко(особено за хората, които ходят на работа, нямат време да проверяват, етц), че ще отпаднат проверките, както и неадекватните коментари. От друга страна обаче системата с peer review ми допада, понеже:

1. Възможно е черпенето на знания чрез чужди решения - не веднъж ми се е случвало да намеря някое яко нинджа решение
2. Получаваш feedback, който автоматизираните тестове не могат да ти дадат.

Според мен би било яко да остане опцията да пращаш feedback за чужди домашни, без това да участва в оценката им, а хората, които дават добър и полезен feedback, да получават някакви точки за това. Бих предложил някакъв вариант от рода на 5% от оценката да бъдат попълнени от peer review/forum activity - така тези, които не са супер активни във форума пак могат да са полезни и да получат награда за това.

от kon.simeonov (5238 точки)


0
Support.   +1

от IvayloAndonov (1994 точки)

1
Решенията на колегите могат да се видят в github :)

от DonchoMinkov (12706 точки)