WANTED: JavaScript frontend ninja


12
Здравейте, нинджи настоящи и бъдещи,

Възпитаник на академията съм от преди няколко години, и в момента търся липсващия играч в екипа си. Във фирмата в която работя имаме нужда от (още) един или двама кадърни JavaScript frontend-ъри, които да помогнат в създаването на красив и функционален облик за нашите финансови и комуникационни системи.

Фирмата се казва Tick42 и работи с чуждестранни банки и инвестиционни фондове. Хората са подбрани, шефовете са програмисти с огромен опит, условията са много добри и (повечето от) проектите са много интересни. При нас се ползва автоматизирана инфраструктура, търсят и се пишат се тулове които улесняват работата, пише се по бели дъски и се обсъжда дизайна на системите около билярдна маса.

Ето обявата ни в itjobs.bg - http://itjobs.bg/jobs/javascript-ui-developer/.

Донякъде това е причината вече половин година да не можем да запълним това място, тъй като мнозинството от кандидатите не показват практическо ниво. За нас е много по-важно човек да може да мисли, да покаже умения и на него да може да се разчита, отколкото да звучи добре на хартия и да има CV с много булетпойнти.

Ако някой от вас чувства, че има добри познания по client side JS и webdev, и се разбира с поне базовите технологии като jQuery, Bootstrap и т.н., е добре дошъл да ми драсне на velko.nikolov[at]tick42.com - ще си поговорим, ще решим няколко задачи и ако нещата изглеждат добре, може да заповяда на интервю в офиса ни.

ВелкоОтговори2

Без намерение да изглежда като критика, но оставам с впечатлението, че си търсите твърде ясно дефиниран човек.

За шест месеца сигурно са минали доста кандидати, но очевидно критериите Ви са твърде специални (може би и затова няма много отговори, тук във форума).

Реално повечето хора, които са в академията в момента, нямат кой знае колко силни практически умения с JS, не защото не са годни, а защото няма как да си начинаещ и едновременно с това да си с опит в реалната работа. Още повече комбинация от опит със специфични технологии (колкото и естествено да изглеждат те за някой работещ активно всеки ден с точно тези технологии) е много малко вероятно да се открие.

Ако търсите някой да отговаря на нивото на разбиране на "...програмисти с огромен опит,.." обаче да е начинаещ, но пък да Ви пасва ама идеално на представите, за това как трябва да изглежда един начинаещ във вашата фирма програмист... доста стеснявате профила на възможния успешен кандидат.

от LaForce (756 точки)


2

 Това го има при доста фирми, но пък ако не са на зор, какъв е проблема да си търсят специфичен кандидат?

Ако са на зор набързо ще свалят критериите и ще вземат човек, който да се обучи в процеса на работа. Всичко зависи от това колко силно фирмата се нуждае от нов човек в момента.

 Друг е въпроса, че хората с опит особено ако имат специфични умения си търсят сериозно заплащане и добри условия на работа.


от ivan.mihov1 (4988 точки)


1

Не мога да се съглася. Обучението на junior може да ти отнеме повече от 6 месеца + ангажираност на някой от текущите програмисти (все пак на този човек трябва да му се обръща внимание, да му се показва, да му се обяснява текущата ситуация и проблеми на софтуера). Докато senior програмист се намира трудно и още по-трудно може да го привлечеш.0

 Разбира се, че всеки би искал да намери обучен човек. Но когато не се появяват такива? Нашата фирма в момента търси 3-ма, 2-ма от които опитни. Едва успяха да намерят един начинаещ.

 Та в София пак положението смятам е по-добро, в другите градове още по-трудно се намират опитни програмисти.


от ivan.mihov1 (4988 точки)