Искам да се оплача от ненормално слабия си късмет...


7
Последните 5 изпита само 1 го взех с отличие, но това което ме навежда на мисълта, че съдбата е против мен е следното:
C# OOP - Изпит: 257 от 400 Точки: 70.79 - Отличие -270+ точки изпит или 75+ точки общ резултат
HTML - Тест: 23 от 35 Точки: 71.11 - Отличие - 26+ тест или 75+ общи точки
JS Fund - Изпит: 125 от 300 Точки: 52.2 - Отличие - 130+ точки изпит или 53+ точки 
JS OOP - Изпит: 53 от 100 Точки: 54.81 - Отличие - 60+ изпит или 55+ общи точки
Все повече и повече се доближавам до това да не ми достигне 0.01 за отличие :D Надявам се да не се стигне до там....
PS: А смятах да пускам тото.....
Отговори5
Не си единствен, но за съжаление трябва да има точно определена граница, а до тази граница (както и над нея) винаги ще има няколко човека! Вътрешното удовлетворение при отличие е голямо, но все пак сме в Академията за знания, а не за оценки...

п.с. да си на границата на Отличието е далеч по-хубаво, отколкото на границата на изпадането

от vicho86 (243 точки)


0

Щом ти трябват отличия, тогава се постарай да си вземеш сигурните точки (домашни, присъствия, помагане на другите колеги, форум и т.н). Така дори и да не ти достигат 5-10 точки на изпита ще хванеш отличие ;)


от frowstyl (1008 точки)


0
Имам всички домашни и всички присъствия. Не се имам за толкова компетентен, че да помагам невероятно много във форума. Остава само изпита, който е кажи-речи колкото толкова :D Но какво да се прави, толкова са ми знанията вероятно :D Мерси все пак :)

от DanteSparda (645 точки)


2
и аз ако се бях постарал малко повече последните курсове, и аз щях да имам 5-6 точки отгоре в крайното класиране(особено html)

p.s. negative votes incoming

от kon.simeonov (5238 точки)


1

Не го мисли по този начин. Това само ще ти вреди. Наблегни много на всички останали компоненти от изпита, тъй като те не са без значение и измъкват оценката. И ще минеш границата :)


от Moiraine (1100 точки)


5

Както каза колегата по-горе - оценките не са най-важното. Според мен, всички стигнали до тук ще се реализират успешно в начинанията си след академията, защото са доказали съвкупност от положителни качества, характерни за градивните личности. 

От опит в предишната си професия, знам, че понякога колкото и да се стараеш, колкото и да си подготвен, шансът не е на твоя страна и нещата не се случват както ти се иска. Не е лесно, но горе главата, гет овър ит и мув он ма френд :).

Това умение е много ценно и е едно от нещата, за които се тества при обучението на специалните части. При сутрешната инспекцията на униформите винаги им се заяждат за нещо, без значение колко са педантични и ги тормозят. Голяма част от кандидатите просто не издържат и рухват психически.


от todorm85 (1347 точки)


3

Най-важното е, че продължаваш напред! С отличие или без. Да, отличието дава малко психологически бонус, но моето лично мнение е, че по-добре да си взимаш изпитите (независимо от оценката) и да стигнеш възможно най-напред в академията => да натрупаш възможно най-много знания, за да се реализираш успешно!

Давам личен пример на изпита имам 46точки и съответно съм със взет, но съм много доволен от себе си, защото поради здравословни причини, сесия, други лични ангажименти нямах почти никакво време за да идвам на лекциите и да си пиша домашните. Признавам, че не бях решил нито една задача за изпита, няколко домашни дори не ги започнах, но успях да се справя само с гледането на видеото за подготовка за изпита, НО нямаше да се справя, ако не си бях взимал изпитите и да си развия мисленето от абсолютно начинаещ до сега : )

Горе главата, а отличията ще дойдат искаш или не, но далеч не са най-важни : )


от tabula (2134 точки)


1
Колега, съчувствам ти. Аз на C# 1 се прецаках не малко и имам 69.78/70 за отличие. Ама както и те го казаха, това да не те бърка.

Моя съвет е: пиши повече вкъщи. Пробвай се сам и дори и да ти е супер тегаво, гледай да не прибягваш към чужд код. ПЪк ако погледнеш, почини си малко и после се върни и си го напиши сам. Има и хубави клипчета/сайтове за обучени + лекциите от Телерик, с достатъчно инат просто ще си вдигнеш резултатите от изпитите. Не е чак толкова до късмет това с отличието, защото както казах на C# 1 бях на косъм, но аз съм си виновен че си нас**х последната задача. :))

от mr.krustevv (302 точки)


6
Аз съм от миналогодишната академия, и имам поне 4-5 изпита с разлика 1 - 2 точки, на косъм от отличието и по двата критерия, даже мисля, имах и на 60 стотни. Без да се обиждаш, не е до късмет(същото важи и за моите изпити). Истината е, че можех да се понапъна още малко за тези изпити(или просто другите са били по-добри :) ) Късмет може да е когато изпитите се оценяват от твоите колеги и там вече е по-субективно. От изброените горе само HTML си е малко тото, защото могат да се паднат въпроси, които да закопаят всекиго. Но не влязох да соля де :D, бил съм в подобна на твоята позиция - кофти е. В крайна сметка си взех 3/4 сертификата, така че не се филмирай, нищо не е загубено, просто следващия път една идея повече учи. Сигурно не знаете още, но поне при нас за класиране в траковете всеки изпит беше с различна тежест и както можеш да се сетиш HTML и JS Fund едва ли тежи повече от JS Apps, DSA, Databases и КПК :).

от adzhazhev (289 точки)


1
"А смятах да пускам тото....."
ето поне тези пари си си спестил.

от LaForce (756 точки)


4

Човече, ти си асимптота!


от KalinH (35 точки)