Полезни съвети за отборната работа по UI & DOM


14

Здравейте,

След като се запознах с условието на отборната работа ми се струва (убеден съм) , че в момента нямам необходимите знания да направя игра като споменатите в условието, дори само демо.

Ако е предвидено другата седмица да се обяснят необходимите похвати за създаването на нещо подобно, значи че ще имаме около 10 дена да го осъществим.

За това искам да помоля всеки който може да допринесе със някакъв съвет, link, домашно по темпата , да го направи тук, за да е полезно на всички.


1.Събиране на отбора:

Аз действам така, понеже времето е малко, изпращам/приемам покани за приятелство от участниците. На всички които одобрят поканата изпращам кратко шаблонно съобщение където пише как да се свържат с мен по skype. От там нататък, ако вече има skype група, те ме включват във нея, ако не аз правя и добавям останалите.

2. Определяне на проекта:

Разбираме се каква да бъде темата на проекта според критериите в заданието на отборната работа

3.Създаване на github repository:

Тук сигурно може да стане по няколко начина, най - лесния за мен е някой от отбора да направи хранилище и след това да даде достъп към него на останалите участници.


Споделени полезни ресурси:

Отговори3

Ето линкове към теми от миналата година, където колеги са споделили задачите си от отборната работа:

линк 1, линк 2. А ето и една тема за домашното за змията - Snake.


от yori_to (280 точки)


3
Здравейте, колеги. Последните дни си играх с canvas да направя разни анимации за упражнение. Ако на някой би му било полезно или интересно, може да хвърли едно око: тук

от vassildinev (365 точки)


6
Бих те посъветвал против използването на Скайп за работа по отборен проект, най-малко по организационните въпроси не можете да се оправите, ако дори 1 потребител не е на линия, а в последствие пада едно яростно търсене в хронологията или някой от присъствалите на дискусията да повтори случилото се от импровизираната среща.

Успех!

от Pip3r4o (3392 точки)


0
Да, наистина е трудно чрез скайп, но за моя изненада повечето колеги на които съм попадал нямат facebook, което на мен лично ми се струва странно..

от frowstyl (1008 точки)

1
Skype и facebook са удобни за първоначално събиране на групата, защото почти всеки има.След това какво може да се ползва като алтернатива, като изключим facebook. Аз също имам познати които не желаят да си дават facebook-а току така :). 

от kidroca (1498 точки)


7
Специално за този teamwork, споделям лист с frameworks за canvas ТУК :)

от dentia (12519 точки)


5

Здравейте,
Забелязах, че VS 2013 с update 5 и Web Essentials  няма intellisense за canvas.
Затова реших да напрявя този мини tutorial за да не търсите от 100 места как се прави.

Някой добър човечец е написал малко javascript code, който довавя intellisense: http://canvasvsdoc.codeplex.com/
След като свалите и разархивирате, двата js файла се поставят в моя случай в C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 12.0\JavaScript\References отваря се Visual Studio-to и от тук се добавя referеnce към canvas-vsdoc.js

след това се рестартира VS и intellisensa тръгва.


от mirkatabg (65 точки)