Условия за получаване на сертификат от Телерик?


6

Здравейте,

Искам да задам няколко въпроса на трейнърите /на които спокойно могат да отговорят и след ваканцията/. Предварително искам и да помоля колегите да не започваме дискусия "как може би е" и "как би трябвало да бъде", т.е. повече конкретика.

1. Какви са условията за получаване на сертификат за най-дългият трак - Уеб девелъпър. Ники в един стар пост беше писал,че трябва да покриеш изискванията на 80-85% /без да имаш невзети изпити и да речем да компенсираш някой изпит с отличие с друг/. Колко точно е процентът, защото 80% са 3 изпита без отличие /евентуално компенсирани/, а 85% са 2.

2.Какви са условията за получаване на сертификат в по-късите тракове - C# програмист или JavaScript програмист. Там на 100% ли трябва да се покрие всичко или може и един без отличие?

3.Може ли за едно участие в академията да вземеш повече от един сертификат - да речем Уеб девелъпър + JavaScript програмист.

4.Като дадеш на специалността QA, пише че изискванията са да вземеш 5 курса /HTML и нататък/ и покриваш изискванията. Това значи ли,че всеки има право и на такъв или сертификат за QA се дава след края на академията /като покриеш и специфичните за трака курсове/.

Желая приятна почивка на всички, не е нужно да отговаряте кой знае колко бързо, просто е добре до седмица-2 тези неща да се уточнят, за да може всеки да си направи сметка преди присъствената част на академията.

Благодаря!
Отговори2

Здравей!

На трети въпрос отговора е да.

Относно четвърти въпрос: за да получиш сертификат трябва всички изпити в трака да са ти минимум "взет", което означава и специализираните QA изпити.


от Curiosity (452 точки)


1
Благодаря ти! Остават още 2 само, най-тегавите :))

от vvn050 (593 точки)


2

По въпроси 1 и 2 (неофициално).

Ако не ти стига мъничко, нещата се разглеждат от трейнърите индивидуално. Примерно "взет" на C# първа част спокойно се компенсира с "взет с отличие" на C# втора част. Ясно е че щом вземеш втора част, си съвсем наясно с цикли и променливи от първа част. Но пак зависи - компромис се прави ако не са ти стигнали малко точки за "отличие", а не ако си някъде на дъното. Също така е важно и общото представяне - стабилно представяне означава упоритост и желание, и може да се приеме че "издънката" на някой изпит е била случайност - всеки има кофти дни...

И малко да ви наплаша: за курса по КПК и Структури от данни и алгоритми тези "промоции" най-вероятно няма да важат. Това са най-определящите изпити, ако там имате пропуски в знанията ... много трудно ще ги компенсирате дори с повече от отлични оценки в други области.


от JulianG (5316 точки)


0
благодаря ти и на теб, горе долу ми станаха ясни нещата, ще оставя темата,ако има някой нещо да допълни :)

от vvn050 (593 точки)