Проблем с jspm.io


1

Инсталирам според указанията тук. Също така гледах и видето в JavaScript in 2015.

В конзолата пиша :

npm install -g jspm,
jspm init

и получавам е това в конзолата тази грешка. Не намира Git, въпреки че го имам инсталиран, го инсталирах втори път по-нова версия в C:\Program Files\ - резултат същия. В крайна сметка получавам една празна папка "jspm_packages", config.js и package.json. Също така пробвах с npm install jspm --save-dev. Същата работа. А във видеото се инсталират доста неща. Така ли трябва е в началото или както винаги бъркам нещата? Моля за помощ.
Отговори1

След 300 зора и много псуване реших проблема по следния начин:

стъпка 1: както колегата nikolavn е писал: добавя се пътя във Environment Variables (аз имах едни user defined където PATH беше доста къс като дължина и реших там да го добавя.) след това  "jspm init" отново няма да работи коректно, но ще ви каже да въведете "jspm registry config github" това което vladko_sz е препоръчал и

стъпка 2: "jspm registry config github" въвежда се потребителско име и парола (програмата отчита клавишите но не ги визуализира.) тества се дали е Ок и може да опита нов опит с jspm init - и всичко необходимо трябва да се инсталира.

Благодаря за помощта !


от M.Yankov (1418 точки)


2

И аз получавах същото нещо. Пробвай с 

jspm registry config github

После въведи профила си в github.

При мен мисля, че от това се оправи. 

Ако ти е удобно пиши после да кажеш дали така се оправя работата.


от vladko_sz (195 точки)


0

не ми дава да въведа парола. Конзолата чака нещо да и се въведе, но което и копче да натисна не реагира (освен Enter),с което проускам въвеждането на парола и пак не става. Не мога да разбера защо се бъгва и не ми дава да въведа паролата си.


от M.Yankov (1418 точки)

1
Това е някаква защита. Просто я напиши. Нищо, че не ти изписва символите. Програмата ти засича натиснатите клавиши.

от vladko_sz (195 точки)1
И при мен беше същото, но след като си дръпнах и инсталирах Git от въпросния линк, тръгна...

от topalkata (6442 точки)


0

и аз го изтеглил от линка, рестарт на машината  ...(може него да не съм го инсталирал правилно, цъках му next, next без да променям дефаулт настройките). проблема си остана


от M.Yankov (1418 точки)


2

Здравей,

При мен се оправи като добавих git в PATH. System -> Advanced System Settings -> Environment Variables, избираш PATH - Edit и в края добавяш:

;C:\Users\<profile>\AppData\Local\GitHub\PortableGit_<едно дълго guid>\cmd


от nikolavn (319 точки)


0
на мен това ми помогна, иначе ползвах Git Bash-a

от vasil.subeff (80 точки)


0

А при мен не става... някой да има още идеи?

преинсталирах гит от линка, добавих му пътя в PATHS, рестартирах редовно, въведох си потребител и парола, дава ми зелени тикчета че са ок... и после пак същите грешки като на колегата M.Yankov. Какво иска още, не разбирам ... пробвах с различни папки... а какво всъщност трябва да стане? Да ги няма грешките за гитхъб ли?


от bnesheva (330 точки)


1

не трябва да ги получаваш тези грешки. Когато отидеш в произволна папка отваряш там CMD и пишеш "jspm init". Enter...Enter...Enter. Ако получаваш грешката за Github отиди ръчно до папката, където е инсталиран Git. В тази папка трябва да имаш "git.exe" , "gitk.cmd" , "start-ssh-agent.cmd". Във PATHS добави папката, в която се намират тези неща. (Аз все още съм с Windows 8.1 - не знам дали има значение, но да спомена).

Преди да пробваш с "jspm init" те съветвам да го правиш в празна папка(на чисто).


от M.Yankov (1418 точки)

0
като смених пътя не до пoртабъла, а до основния гит, получавам нов куп грешки, дето тука още никой не ги е поствал - какво ли иска сега..

от bnesheva (330 точки)1

Моя личен съвет след часове четене и нерви е да си ползвате Bower package manager вместо jspm, дръпнат чрез npm(npm install -g bower)  и вече всяка библиотека се тегли безпроблемно чрез bower install 'библиотеката'. А относно IOjs , най-добре е да се изтегли от официалния им сайт като .msi файл и инсталира автоматично без да омазва Node.js . Така при мен вече всичко си върви.


от IvayloAndonov (1994 точки)


0
Работи ли ти babel ии всичките му неща, защото при мен не работи Object.create и още от методите на Object гърми ми за некви babel-runtime и т.н, а jspm си инсталира всичко, аз поне не съм имал проблеми с него

от sa66eto (1945 точки)

0
Babel всъщост компилира и превежда от ES6 към ES5 , без да изкарва резултата (както iojs) и при мен работи ,да. Класове, let и т.н.

от IvayloAndonov (1994 точки)


2

И аз имах подобен проблем на единият компютър с Bower, но мисля че проблема е същият. Не ставаше с добавяне на пътя в системните променливи(да не говорим ако си изтриеш пътищата без да искаш), трябваше във всяка папка да пиша пътя винаги когато ми трябва Bower.

При мен се реши с преинсталиране на самия Гит. Докато инсталираш не натискаш само некст а дебнеш за този прозорец и тикваш посоченото на снимката


от decho.D (120 точки)


3
Ето един jspm tutorial, директно от кухнята на Телерик -> ТУК

от lnikod4s (6538 точки)


1
Тръгна като преинсталирах VS и Git(по горните указания на decho.d - нооооо не беше достатъчно, нов порой от грешки ми се изсипа на главата) и като следвах туториала от 'кухнята' дето е постнал Inikod4s .... айде честито да ми е - успех на останалите който се бори

от bnesheva (330 точки)


0

Здравейте, 

Надявам се тук да е правилното място за този въпрос. Та имам следния пробле. Инсталирах jspm и се опитвам да тествам да импортна мой модул.

Кода е следния: 

import 'jquery'; import _ from 'underscore'; import log from './tasks/test.js' console.log($.fn.jquery); console.log(_.VERSION); log.logging('asd');


function logging(text){ console.log(text); } export { logging }

Та като го направя така ми казва че logging is not defined, но ако импортвам самата функция 

import { logging } from './tasks/test.js'

Работи перфектно. 

Междувременно съм инсталирал jQuery и Underscore през jspm и те си работят перфектно.

Може ли някой да ми каже къде точно греша ? 

Благодаря предварително.


от vasil.subeff (80 точки)


0

аз мисля, че в първия код "log" е самата функция и трябва да е така log('asd');

втори вариант пробвай export default { logging } // при мен имаше случай, в който без default не работеше


от M.Yankov (1418 точки)

0

Функцията не може да е log защото тогава във файла ако имаш 2 функции няма да има как да ги викаш. 

Ето сега пробвах с две функции и само ето така работи 

export { logging, logged } import {logging, logged} from './tasks/test.js'

от vasil.subeff (80 точки)