Многократно анонсираното блокиране на флаша в най-популярния браузър влезе в сила точно на 1-ви септември тази година, с излизането на новата версия 45 на Chrome в стабилния канал. Едновременно излязоха версии за Windows, Mac, Linux и Android.

Google специално подчертава, че автоматичното поставяне на пауза увеличава времето на работа при мобилните устройства. Така че тази опция не само ни избавя от необходимостта да гледаме натрапчиви реклами, а и икономисва електрическа енергия и ускорява зареждането на уеб-страниците.

В Chrome 45 е въведена поддръжката на нови функции за JavaScript, които са указани в спецификациите на ES2015, известни по-рано като ES6. Така например, функцията arrow има нови опции, а array нови методи.

Заедно с блокирането на флаш-анимацията и новата функционалност за програмистите, в Chrome 45 са оправени 29 забелязани грешки, като 6 от тях са с висока степен на опасност.
Извършена е промяна и в криптографската система на браузъра - сега не е възможно използването на ключове, по-малки от 1024 бита.

Тук можете да видите цялата статия.