Относно изпита: Ще има ли пакети или да си ги правим ?


6
Не разполагам с лаптоп => вече 9 месеца изпитите ги карам на настолните компютри. На този вкъщи имам инсталирани нещица колкото поискаш, но на тези в академията много от тях липсват. Това не е било проблем до сега единствено на css-a трябваше да ида по-рано да си инсталирам paint.net за pixel-perfect, но сега дойде проблемът с това, че някой нямат дори и node. 
Та въпросът ми е дали сред файловете, които ще получим ще има package.json & bower.json или да си направя zip-setup от тук?Отговори2
Аз не виждам проблем, стига bower.json да съдържа всички библиотеки които ползваш и да са там където биха се инсталирали чрез bower install. И аз мисля да направя нещо такова, защото когато всички тръгнат да теглят пакети, мрежата ще сгъне.. Имай предвид обаче че ще ти трябва node за да подкараш сървъра

от Stev3n (2877 точки)


0

Бих добавил, че вероятно е добра идея да не се забравя и bowerrc файла (този, който указва в коя директория да се свалят пакетите). Не знам под каква форма ще ъплоудваме задачите в bgcoder, но не бих се изненадал, ако при проверката трябва сами да си пуснем bower install и да не се окажат всичките линкове неработещи на компа на другарчето :)


от stoberov (3451 точки)

0
Не разбра какво имам предвид - идеята ми е да си направи bower.json файла и да си инсталира нещата през него, само че вкъщи, а не по време на изпита.

от Stev3n (2877 точки)