Какво мислите за този хостинг?


0

 Здравейте. Попаднах на интересна оферта за хостинг, като от няколко дена обмислям да развия свой проект и да го кача някъде(съответно колко и ще ми струва това удоволствие).

 https://www.icn.bg/bg/hosting-compare-linux.html?gclid=CIOVh92I9scCFQITwwodSukJhQ

Какво мислите за този хостинг?

Изглежда ми много по-евтино от това, което познати споделиха, че плащат. А доколкото знам и за ASP.NET за още по-скъпи.
Отговори0

От опит мисля, че можеш да си вземеш, които план си избереш. Да развиеш проекта и ако има нужда да го местиш на виртуалки и т.н. да го направиш. За развойна дейност и за 1000 човека на ден е супер. Само не ходи при другата супер фирма, че там уиндоус хостинга сдава багажа. 

По отношение на скъпо и евтино за ASP.NET споделен хостинг не мисля, че е така. Все тая е. Ако вземеш виртаулен сървър тогава плащаш малко отгоре за лиценз на уиндоус, но ти тогава вече ще си направил първия милион и въобще няма да ти пука, че е по-скъпо :)

Ако ще пишеш на MVC обърни внимание коя версия на .NET поддържа, че ако са до .NET 4. Ще трябва да пишеш на по-старото MVC, където Identity е различно и ти липсват разни благини от новото.


от deyan.todorov (1019 точки)


0
Единствено мога да кажа, че ползвам ICN услуги от години и съм доволен от тях. Имат много отзивчив support.

от stoberov (3451 точки)


0

 Смятам да го пиша на MVC 5, но специално на тази оферта пише, че подържат .NET 4.5.

А за това може би трябва да пиша директно на тях, но се чудя какъв контрол биха ми предоставили за да оправям бъгове и да качвам нови версии..

 


от ivan.mihov1 (4988 точки)


1

Бъгове може да оправяш като си логваш грешките с нещо като log4net, защото директен достъп през RD няма да ти дадат на споделен хостинг. Евентуално да имаш и достъп до базата данни през SQL Management Studio или PhpMyAdmin за  MySQL. Друг вариант е да се ориентираш при грешка от жълтия екран, но не всеки път е много полезен. 

Нормално дебъгване както правиш на локален хостинг няма ка. Build-ваш проекта, качваш по FTP с правилни настройки за базата и това е.


от deyan.todorov (1019 точки)

0
 Да точно това имах в предвид, дали ще ми дадат достъп до FTP-то. На работа хостинга е точно така, имаме FTP и един панел, но там хостинга е някаква зверска цифра и нямах идея как стои въпроса с тези по-евтините.

от ivan.mihov1 (4988 точки)0
Аз ползвам ASP.NET хостинг на ICN и съм доволна. Съпорта наистина е много отзивчив. Единственият проблем, който имах беше, че трябваше да си преправям сайта от code-first да бъде database-first, тъй като не поддържат програмно създаване или изтриване на MSSQL бази данни.0
Създаването на таблици с code-first не е проблем - създаването на база данни е :D. Т.е. ако си направиш базаданни първо - след това code-first няма проблем да попълни таблиците :)

от Teodor92 (13062 точки)

0
От съпорта ми казаха, че не поддържат Code First Migrations.