Записване за отборната работа по "Структури данни и алгоритми 2015"


36

Здравейте,

За пръв път ще вкараме отборна работа в курса по структури от данни тази година. И за пръв път ще ви дадем възможност вие сами да си сглобите отборите за тази отборна работа :)

Отборната работа ще бъде 25% от крайната ви оценка за курса. Приемете го като курсова работа, с която ви даваме шанс да получите повече точки, ако не се справите добре на изпита. Участието е силно препоръчително. Разбира се, ако изкарате силни точки на изпита към курса ще имате отличие и без отборната работа.

Задачата ви като отбор в отборната работа е да направите компютърен играч (изкуствен интелект) за една от игрите Сантасе или Тексас Холдем (покер).

 1. Първата стъпка е да си сглобите отбори от по 2-ма или 3-ма човека. Няма ограничение за присъствено и онлайн. Дори не е нужно да сте записали курса, за да се състезавате в отборната работа. Единствените ограничения са, че 1 участник може да бъде само в 1 отбор и участниците задължително трябва да имат поне 1 взет курс в нашата академия до момента. Това означава, че и отбори от бивши студенти могат да се включат.
 2. Втората стъпка е да си изберете една от двете игри по която ще работите.
 3. Третата стъпка е всички да се регистрирате в http://ai.bgcoder.com/ и един от вас да създаде отбора.
 4. Четвъртата стъпка е да сте търпеливи и да изчакате до следващата седмица, когато ще пуснем повече информация. За сега е важно да си изберете съотборници и да се запишете в системата.

Всички репозиторите в които работите задължително private или в нови потребители с дълги имена и трудни за познаване и съответно не ги казвайте на никой.

Правила за игрите:

 • Сантасе - по официалните правила на сантасето в България. Всеки срещу всеки играч по 1000 игри на двойка. Точките се образуват като сума от всички спечелени цели игри (до 11). Engine: тук. Всеки ход ще е лимитиран по време и памет.
 • Покер - по правилата на Texas Hold'em, игрите ще са No Limit по двойки (heads up) т.е. всеки срещу всеки. Ще се ограят по 1000 игри за всяка двойка. Във всяка игра започвате от 1000 чипа на блиндове 1, 2 и на всеки 10-20 раздавания (ще уточним по-късно) блиндовете се качват. Engine: тук. Всеки ход ще е лимитиран по време и памет.

Оценяване:

 • 70% - мястото ви спрямо останалите играчи
 • 25% - публична защита на идеята и алгоритъма и кода
  • от тях 5% - точки за детайлна документация на идеите и алгоритмите (.md файл)
  • от тях 5% - точки за използвани алгоритми и знания от курса
  • от тях 5% - точки за качествен програмен код
 • 5% - бонус точки за contribution (pull request) към някое от двете репота с кода на игрите (Сантасе или Texas Hold'em).

Ако имате други въпроси, задавайте ги тук и ще ги изясним :)
Отговори4

Вече можете да си качите dll файловете с ботовете на http://ai.bgcoder.com.

Скоро ще пуснем и битките между ботовете.

Междувременно качихме в NuGet логиките на игрите, ако искате да ги използвате оттам, вместо непрекъснато да ъпдейтвате сорса:


от Nikolay.IT (39117 точки)


0

а класацията как се определя? 

ежедневно се трупат точки или след последното сбиване на ботовете?

Защото гледам някакви точки, а не място


от kiko81 (1655 точки)

2

Точките се определят като се играе всеки срещу всеки. И колкото победи направиш - толкова точки получаваш.

До няколко дни ще се появят и точки и истински битки между иргачите.


от Nikolay.IT (39117 точки)1
Каква част от крайната оценка ще представлява тази отборна работа? Защото на пръв поглед заданието ми се вижда като не малко предизвикателство.

от Ivan_Nik (933 точки)


2
За сега мислим да е около 20%

от Nikolay.IT (39117 точки)


1
Възможно ли е да изберем наши игри за които да пишем AI.

Ще Ви изненадаме приятно. :)

от INKolev (4141 точки)


3
За съжаление на този етап изборът е само между тези 2.

от Nikolay.IT (39117 точки)


0

Enigine source не зарежда logic проекта... пробвах и за покера и за сантасе файловете и при двете ми фейлва лоадинга...  някой ако е теглил от гита сорса да каже дали има подобен проблем или е в моя телевизор...


от divided.zero (692 точки)


2
Използвай Visual Studio 2015

от Nikolay.IT (39117 точки)

0

с 2015 съм..

D:\TELERIK\DSA\TexasHoldemGameEngine-master\TexasHoldemGameEngine-master\Source\AI\TexasHoldem.AI.DummyPlayer\TexasHoldem.AI.DummyPlayer.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft\Portable\v5.0\Microsoft.Portable.CSharp.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  D:\TELERIK\DSA\TexasHoldemGameEngine-master\TexasHoldemGameEngine-master\Source\AI\TexasHoldem.AI.DummyPlayer\TexasHoldem.AI.DummyPlayer.csproj

D:\TELERIK\DSA\TexasHoldemGameEngine-master\TexasHoldemGameEngine-master\Source\TexasHoldem.Logic\TexasHoldem.Logic.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft\Portable\v5.0\Microsoft.Portable.CSharp.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  D:\TELERIK\DSA\TexasHoldemGameEngine-master\TexasHoldemGameEngine-master\Source\TexasHoldem.Logic\TexasHoldem.Logic.csproj


от divided.zero (692 точки)1
Аз си търся колега за отбор. Ако някой има желание ще се радвам да ми пише лично съобщение.

от argirov (22 точки)


0
Не мога да подкарам покерския енджин на Win7

от kiko81 (1655 точки)


5

Visual Studio 2015 инстлираш със следните настройки:


от Nikolay.IT (39117 точки)

0

втората опция я нямах - и ми пишеше че ще изяде 8Gb - модифайвам ....

EDIT: Изглежда втората опция я има на фреш инстал само.. може би

Ами тръгна.... с кандърми

от пропъртис на Logic > Change Targeting > Windows 8.1 и запали (беше W10) - преди да инсталирам тези работи не ми позволяваше да ги променя

EDIT: странно - в таргетинга ми залепи .NET 4.5 и W8 и сега не мога да ги променя..... проблем? - ама поне върви сега


от kiko81 (1655 точки)1
Тия 70% спрямо останалите играчи са малко неясни. Отделно ще има класации за покер и сантасе нали така? Да ама пък за покера засега са се записали поне два пъти повече хора, да кажем 20, а за сантасето 10. Значи ако си примерно 20ти от 20 на покер, е същото като да си 10ти от 10 на сантасе? Взимаш 0 точки или?

от YordanGergov (297 точки)


2

Покера и сантасето са в отделни класации.

70%-те процента не се влияят от броя отбори.

Ако си 10-ти от 20 на едното е същото като да си 5-ти от 10 на другото.


от Nikolay.IT (39117 точки)


1

Здравейте 

Може ли някой да каже до кога е срока за записване ?

Благодаря !


от icehawk (185 точки)


4

Преместваме защитата на отборната работа по СДА за понеделник 7-ми декември 2015, за да имате допълнително време да работите по нея.

Сантасе engine-ът е готов. Можете да започвате работа по AI-а за него.

Покер engine-ът също е готов и можете да започвате работа и по ботовете за него.


от Nikolay.IT (39117 точки)


0
Така, промених си project-ите, AI и GameLogic да са ми на .Net 4.5 както бяхте писали в единия от отговорите, преинсталирах си visual studio както Ники е показал, само без това за win 8.1 tools, защото съм с win 7, промених и таргетите да са на win8, вместо на win 10. Оправих тези над 2000 грешки, които ми излизаха при build, сега са "само" 12. Излиза ми грешка при използването на метода AsReadOnly и не ми намира някакви dll-ки. Може ли помощ?
http://postimg.org/image/7r2p8bdwb/0
Edit: Магически запали след рестарт на solutiona и като закоментирах тези AsReadOnly(). После като направим release за AiBGCoder Тези AsReadOnly задължителни ли ще са?


1
не са задължителни - ти ще рилийзваш само твоя играч (xPlayer.dll) - не целия покер

от kiko81 (1655 точки)1
Ще може ли да се сборим в ai.bgcoder.com отбор срещу отбор преди крайният срок... един вид да знаем какво е нивото на противниците и да търсим подобрения ;)

от divided.zero (692 точки)


2
Да. Ще поработим по въпроса и сигурно още другата седмица ще има live ranking.

от Nikolay.IT (39117 точки)