You are given a console HTTP server...


3
По-лесен или по-труден, все още не мога да преценя - така и не го разгледах целия изпит? Определено беше приятен :)Отговори16

Пускам авторското решение като линк, ако ви се копае петък вечер - http://tinyurl.com/easy-db-author 

Скоро ще пуснем и оценяването + авторското ще бъде качено в GitHub.


от ivaylo.kenov (30760 точки)


3

Тоя

"console HTTP server"

още го сънувам :) 

Добре, че поне в съня побеждавам :)


от Boray (666 точки)


1
Наистина беше приятен, остана ми XML-а и 3 заявки от 7 задача. Ако първо ги бях погледнал щях да се захвана с тях.

от M.Yankov (1418 точки)


1

Черният хумор е като краката - или ги имаш или ги нямаш :)

Иначе определено беше по-разбираем този изпит. Втори такъв умопомрачителен изпит в рамките на 1 седмица направо щеше да ме довърши... o_O

Пак не беше нито лесен, нито труден, но поне си личеше какво трябва да се прави, и всичко зависеше от това кой с каква скорост може да работи... Така да се каже тамън си беше :)

А не да гледаш кода безпомощно в продължение на часове :-(
15

Easier than the preparation :D

Това не значи лесен, значи по-лесен :D

Пак казвам по моя преценка е по-лесен от миналата година, но си има пак и трудни неща за обмисляне (неща за шампиони)


от ivaylo.kenov (30760 точки)

3
Аз се изкефих страшно много на изпита, заявките накрая също бяха изключително приятни. Поздрави!

от Pip3r4o (3392 точки)2

Да от тези изпити, които отиваш и не си шах и мат от задачата знаеш какво се случва и какво се иска от теб. Това дали е лесен или труден зависи само от личните ти възможности, но ако поне малко си учил и имаш идея от бази данни има достатъчно неща,които да пробваш да направиш без да изпадаш в ужас какво е това животно тука..

ПС: най - често е котка,.


от simonspirit (412 точки)


1

Хора, на 6-та задача, някой успя ли да преработи xml файловете със serializer, вместо да ги parse-ва, аз си загубих времето да се мъча да използвам XmlSerializer и все гърмеше за нещо, примерно че използвам интерфейс (като ICollection) и не знае как да го сериализира (иска конкретно нещо...). Накрая със XDocumnent си parse-нах само данните от posts - стана за 30мин. + генерирането на малко random имена. Тъпото е че си прецаках предната задача защото накрая данните не се seеd-ваха правилно вероятно защото имаше повтрарящи се usernames и като си стартирам приложението гърми и така вместо да реше още една задача за 2 часа си прецаках решението на предната...

Може ли някой да каже как си ги е обработил данните от XMLите и може ли да се позва някакъв serializer или в случея е по - удобно да се parse-ват?


от kidroca (1498 точки)


1
Пуснах авторско, виж го.

от ivaylo.kenov (30760 точки)

2
Аз с Paste Special -> XML при приятелствата имах проблем с датата, защото като е нъл, се парсва към 1 година, и затова малко проверки повече имах, за пълното решение на задачата може да погледнеш ТУК

от Pip3r4o (3392 точки)1
Сви ми се сърцето! :) Честно! :)

от g.yonchev (2087 точки)


3

Easydb не беше easy, но обхващаше преподадени и решавани в домашните неща, при това и класически, и модерни технологии. За мен щеше да бъде приятен изпит, ако се бях подготвила подобаващо при този огромен материал.

Иво, ти имаш талант за програмиране и преподаване, а конзолният сървър направо ме разби!

Радвам се, че поне оставаш на граждански договор в Академията - не искаме да те губим като трейнър и само ако се чувстваш по-добре на новото място, ще бъде добре и на нас.

Сполука!


от ellapt (6303 точки)


6

Използвам темата за да благодаря на трейнърите както за разбираемото условие, така и за разпечатаните копия с него -  запознаването със заданието беше много по-гладко, а и се даваше на хората нещо за правене докато се поотпуши системата от масовото сваляне на файловете в началото.

От личен опит знам колко е досадно да комплектоваш 300 хартиени копия, така че голямо мерси на човека, който си е жертвал времето (и хартията).


от Ka_Vulkov (52 точки)


0

Изпитът и на мен ми се стори по-лесен от миналогодишния. Това не значи, че не ме затрудни. Не успях да огрея навсякъде, но закачките вътре ми харесаха. RandomMacka97, Qm Mandja и други! Това са малките неща, които правят едно неприятно занимание по-приятно, а на моменти дори забавно. Честно казано в Телерик за първи път попаднах на такива забавни условия.


от Bruno (921 точки)


0
Само аз ли съм изненадана, че Breeds не е отделна таблица? :D

от shoko (1073 точки)


0
Breeds си беше баш стринг, най-малкото в края на описанието на 1ва задача, са ти изброени таблиците, as if it wasn't easy enough already ;-)

от Pip3r4o (3392 точки)

3
Принципно би следвало да си е отделна табличка, но прецених, че да пълните 7 таблици с куп релации ще си е тегаво. За това в условието изрично бяха казани кои са точните таблици.

от ivaylo.kenov (30760 точки)