OpenFest 2015


7

Здравейте колеги!

Искам да кажа, че този уикенд ще се състои OpenFest. Това е един доста мащабен конф посветен на open-source и якото при него е, че входът е свободен. Доколкото знам не е нужна предварителна регистрация, така че можете спокойно да отидете там без да се записвате. Предполагам ще ви изкефи, все пак имаше доста нинджи на HackConf. ;)
Отговори10
Препоръчвам конференцията, за да видите и малко non-Microsoft технологии. Пригответе се да чуете доста хейт по Microsoft :)

от Nikolay.IT (39117 точки)


0
За какви възрасти е това? Само за тийнейджъри?

от ellapt (6303 точки)


3
По-скоро не, няма ограничения. Аз лично смятам, че може да бъде полезно на всички :)

Доста сериозни хора ходят, не само като опит в програмирането, а също и като възгледи (кое и как помага / пречи на развитието на обществото, как програмистите могат да бъдат полезни, общо взето хора, осъзнали своята лична отговорност към общността, било то програмистка или в по-глобален мащаб). Поне за мен това е доста важно, имайки в предвид и че дължа всичко, което знам в сферата на програмирането на хората от Академията и съм го получила безвъзмездно. Адекватно е в някакъв момент и ние да предадем нататък и да намерим своята ниша, по която да работим за развиването на общността :) 

Според мен е изключително полезно и за начинаещи по две линии: 
* Дори да не разбираш нещо от техническите лекции, все нещичко ще ти влезе в главата и може да ти е полезно занапред. Разширява ти кръгозора.
* Запознаваш се с интересни хора, от които можеш да учиш много. Сигурно важи за всяка конференция / фест :) 


0
Много разнообразна тематика, наистина. Има интересни доклади.

от ellapt (6303 точки)