Въпрос относно проверката на изпити по "Уеб услуги и облачни технологии 2015".


3

Имам въпрос един от изпитите, които ми се падна да проверявам има неприятен проблем.

В моделите за базата има файл Rating.cs, който обаче явно е изтрит по погрешка при предаването на изпита. При това положение ми дава грешка че този файл липсва.

По изпита е работено много направени са много неща, но почти всички са свързани с този файл и естествено почти нищо не работи

Не знам какво да правя, защото си личи че човека, който е правил този изпит се е справил доста добре, но аз не мога да го оценя както трябва защото явно по грешка е изтрил файла при предаването.

Ако може и някой от трейнърите да ме посъветва какво да направя.

p.s. Лошото е че не мога да проверявам други изпити докато въпроса ми е висящ.
Отговори2

Ами ако можеш го натъмани :) Виж по другите файлове какво се вика на Rating.ЕдиКаквоСи. Често срещаните са Id, Value, User и UserId (RatedUser и RatedUserId), и евентуално Author и AuthorId.

Аз лично така бих постъпил. А вече ако не става - бих гледал под лупа кода, какво е писано.


от g.yonchev (2087 точки)


3

Направи един клас Rating и ако си с Visual Studio Ultimate виж в references count над името на класа къде е използван, на всяко място виж какво се е ползвало и го възстанови - едва ли е повече от 3-4 пропъртита. Ето един примерен:

namespace RealEstates.Data.Models { using System.ComponentModel.DataAnnotations; using Common.Constants; public class Rating { public int Id { get; set; } [Range(RatingConstants.MinRatingValue, RatingConstants.MaxRatingValue)] public short Value { get; set; } [Required] public string UserId { get; set; } public virtual User User { get; set; } } }0
Здравей, провери в Конфиг файлът на базата - при дата лос и миграциите - ако там има допълнителен, 3-ти ред - изтрий го, после изтрий и базата и като билднеш - ще запали.

от Nicca (105 точки)


1
И аз това си мислех даже направих файла. Днес ще го попълня и ще проверя така изпита.

от rossi.bundeva (1059 точки)