The entity type [type] is not part of the model for the current context.


0

Здравейте колеги, правя 1 web api проект по шаблона на Ивайло от подготовката за изпит и не мога да разбера от къде идва горната грешка. Забелязах, че не иска да направи таблиците и не знам защо. Проверих ред по ред как го е направил Ивайло и как съм го направил аз и няма никаква разлика. В момента не мога да кача проекта, но отдолу ще постна линк към подготовката за изпита по Web Api. Гарантирам, че всичко в папка Data е едно към едно с моето. Надявам се някой да се е сблъсквал с такъв проблем и да знае как се решава.

https://github.com/TelerikAcademy/Web-Services-and-Cloud/tree/master/Exams/2014-Bulls-and-Cows/Exam-Preparation

Stack Trace:  http://pastebin.com/4Q3ykqqR
Отговори4
Добави си public virtual IDbSet<Type> Types { get; set; } за всеки модел от базата в DbContext класа.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


0
Стана... В интерес на истината и аз мислех, че идва от там проблемът, защото минилата година по време на курса си спомням, че се добавяха IDbSet-ове и дори в твоя проект ги търсих с търсачката къде са, но не ги намерих и предположих, че става нещо, което не разбирам и няма нужда от IDbSet-ове вече. Ивайло, защо в тоя проект ги няма? Или ги има, просто аз не мога да ги открия? :D

от hrist0.stoichev (1121 точки)


2
Не става ясно какъв ти е моделът и какви атрибути имаш над него. Дай повече информация, някакъв контекст. Единствения сценарий, за който се сещам на първо време е да е невалиден connection string-а на startup проекта.

от Pip3r4o (3392 точки)


0
В момента не мога да кача код, защото нямам компютър. Утре по обяд ще кача. Колкото до connection string-a, мисля, че е валиден, защото създава базата и user-ите ги има, само моите 3 таблици ги няма. Моделът е доста примитивен, има int Id с атрибут key, string Аddress с атрибути required и MaxLength и колекция от apartments, като съм го направил по начина на Ивайло (private field ICollection<Apartment>, в конструктора го инициализирам като HashSet и имам virtual property ICollection<Apartment> с гетър и сетът). Възможно е да съм объркал нещо, но по-скоро не, защото ги преглеждах по 10 пъти моделите и репозиторито.

от hrist0.stoichev (1121 точки)