Има ли нова информация за Финален Проект?


6

Здравейте,

Създавам нова тема, защото не мога да коментирам два поредни пъти в подобната предходна тема. Някой има ли нова информация във връзка с Финалния Проект по Slice-and-Dice, освен заданието от преди 12 дни, в което се споменава teamwork и има неработещ линк за PSD дизайни?

Аз започнах да творя един проект на AngularJS + Parse, но това, което ме човърка, е че на този етап освен да ползвам Bootstrap тук и там, не използвам никакви Front-end познания. Общо взето, използвам знанията от курса по Single-Page Applications, за да задвижа работещо приложение на AngularJS, което мисля да разкрасявам на по-късен етап.

От името на курса бях с впечатление, че акцентът е върху творческата част във Фотошоп и конвертиране в HTML/CSS код, но в момента изцяло се занимавам с функционалност и back-end.

Сигурно аз съм недочул нещо, ще се радвам да споделите вие какви ги вършите в първата седмица на януари.
Отговори4
Здравейте, вече има дадени psd-та, от преди около 1 час са. PSDs

от KrasiKoziroga (426 точки)


0

Отново въпрос (аз съм Chameleon): сега конвертираме .psd-то в работещ HTML/CSS сайт, с блог-функционалност от други технологии (Angular, Parse, etc.) ИЛИ използваме цялосния feel, цветове, шрифтове и т.н. на темата, за да украсим наше приложение?

Преди мислех, че е второто, но сега (+ името на курса Slice-and-Dice) правилно ли разбирам, че е първото (гледаме psd-то и правим работещ сайт с блогове, коментари и т.н.)?


от stoberov (3451 точки)

0

До колкото аз го разбирам е да си slice-нем тези psd-та и да слагаме наш си контент, като използваме технологиите, дадени в изискванията. Не съм сигурен обаче дали това (дизайна) не ни ограничава от към страна на идеята ни, смисъл такъв, че в някои случаи най-вероятно този дизайн не би бил подходящ.


от KrasiKoziroga (426 точки)


2

Здравей, колега! Аз също щях за създам тема, вече започнах да се притеснявам за този финален проект, дали ще ми стигне времето да дам най-доброто от себе си. Имам готовност още от началото на декември и постоянно проверявам за финалният проект да не би да пропусна нещо.

През първата седмица на януари се подготвям за изпитите в университета. Но при готово задание впрягам всички сили. 

Поздрави! :)


от kristian.face (871 точки)


2

Аз нямам нова информация във връзка с Финалния проект, но смятам, че това ще е окончателното задание.

На една от лекциите Дончо каза, че сами ще избираме какво да правим, което автоматично означава, че и дизайна ще е наш. Сега кой колко точно ще го "разкраси" (css ще напише) явно си е въпрос на личен избор, но при положение, че една трета от точките се дават за responsive design то няма как да избягаш от CSS. 

Аз се надявах, че тази седмица ще получим имеил с дата за двете лекции които оставихме за януари или поне ще бъдат качение всички лекции до момента.
2
Не е точно така. Дончо каза, че ще проявим креативност по отношение на това с какво ще напълним сайта, който създадем и затова ни показа как се използва Parse като една от най-лесните и удобни възможности да използваме сървър. Дизайните обаче каза, че ще ни ги пратят, защото как ще ни оценят доколко можем да слайснем един дизайн, ако ние сами си го създадем и украсим :) Тъй че чакаме. Както теми за финалния проект, така и часове за поне едната лекция (уъркшоп Slice & Dice), която трябваше да имаме на 22 декември, но видяхме Дончо тогава и той каза, че трябвало да ни я води Иван, но той е болен. Надявам се да има и подготовка за финален проект, както е зададено по програма, защото до момента в Академията винаги съм научавал най-много и най-полезни са ми били за даден изпит именно подготовките.

от kamendd1 (160 точки)


0

На този етап смятам сам да си правя дизайна и PSD-то, пък каквото излезе. Все пак тематиката на приложението го определя. Трейнърите не могат да предвидят всички идеи, които биха ни щъкнали. А и не би трябвало да ги засяга. Най-много да ни дадат някакъв шаблон, колкото да упражним slice and dice. Така го виждам.

 Ориентировъчна дата за защита има ли?


от Bruno (921 точки)


0
най-близкото до конкретна дата, което сме коментирали на лекция с Дончо, беше 23 януари (събота). дали това ще остане окончателната дата, не мога да кажа.

от kamendd1 (160 точки)


1
В имейла от преди Коледа казват че ще ни пишат за дата за последната лекция и за консултация през месец януари. Някой има ли новини? Днес нали няма да има? Надявам се да не ни пишат последните часове преди самата лекция. 

от mimirerelala (374 точки)


0

Явно и дизайнът и изпълнението ще са от нас. Както каза stoberov, повече прилича на проект по Single-Page Applications. На мен ми харесва , но това си е лично мое мнение. Макар, че все още се чудя какво да е съдържанието на проекта. За сега са само мъгливи видения :)


от Boray (666 точки)


1
Ще има ли лекция днес и в коя зала?

от Kmileva (232 точки)


1
Както вече напомни mimirerelala, чакаме имейли за датата и часа на лекцията.

от Flystar (1171 точки)


3
Все още няма писмо за датата на следващата лекция. Това означава ли че няма да има знаятие и днес? Ако да, това ще е третата дата в който би трябвало да имаме лекция но нямаме. Вчера получих съобщение за дизайна на финалния проект. Там се казваше че дататат на защита на проектите е 6.02.2016. Ще има ли консултации както беше казал Дончо? Ако има то кой ден от седмицата и до кога?

от Kmileva (232 точки)