Запитване относно онлайн курсове


0
Здравейте! Нова съм тук и искам да попитам дали има информация относно бъдещ онлайн курс по C# например или какъвто и да е.. и още нещо, тези, които са преминали такова обучение, бихте ли го препоръчали, тъй като имам часове до 15 ч. и ходенето в Телерик би било по-сложно :)Отговори1

Добре дошла във форума.

Не се провеждат специализирани онлайн курсове, всичко е "на живо" в Академията, а после се качва онлайн, обикновено в рамките на 24 часа.

Следващата поредица от C# курсове (Part 1, Part 2, Object-Oriented Programming и т.н.) започват, когато започне следващия сезон на Telerik Academy (кандидатстването е до Март, може би курсовете ще започнат Април). Едва ли има човек минал през Академията, който да не препоръча C# курсовете (както и всички останали). Брилянтни са.

Препоръката ми е да помислиш добре за себе си какво искаш от Академията - C# курсовете можеш да гледаш и сега от секция Архив, фундаменталните неща няма да са по-различни от 2016 курсовете. Както и LaForce е писал, огромният плюс на присъственото обучение е мотивацията и темпото.


от stoberov (3451 точки)


0

Винаги има и вечерни лекции - от 6 часа вечерта са.

Присъственото обучение ти го препоръчвам по-скоро за мотивация - за да ти дава темпо, не че е качествано по-различно от онлайна. Дали ще се научиш или не зависи повече от това колко работа влагаш ти самата - тоест дали си пишеш домашните...


от LaForce (756 точки)


1

В меню Курсове, подменю Често задавани въпроси има чудесни отговори на въпроси като:

Присъствено или онлайн се провеждат курсовете?

Каква е разликата между присъственото и онлайн обучението?

Как да се запиша за участие?

Кога и къде се провеждат курсовете?

Курсът, в който искам да участвам е стартирал, мога ли да се запиша?

Къде и кога се публикуват видео лекциите от курсовете?

Онлайн курсът, който си избрах е приключил. Кога ще стартира отново?

Кратки отговори на горните въпроси.

Онлайн курсовете са отворени за всеки, който проявява интерес към обучението - без изискване за кандидатстване или преминаване на входящи изпити. Дистанционното обучение не изисква (не включва) посещаване на лекциите.
Имате възможност да гледате записи от всички лекции, като записите се публикуват до седмица след провеждането им (лекциите не се стриймват на живо).

Видео обученията са достъпни в студентската система на Академията и са видими за всички регистрирали се.
Домашните се описват и публикуват в края на всяка лекция и се предават отново в системата към съответния курс.

За да се запишете за онлайн участие в активните в даден момент курсове, достатъчно е да си създадете личен профил в системата на Академията и да се регистрирате в избрания/те от вас курс/ове: http://telerikacademy.com/.

Можете да се запишете за онлайн участие в безплатните ни курсове докато са активни самите регистрационни форми. Достатъчно е да попълните онлайн формата, да следите видео уроците и да предавате своите домашни в срок.

Онлайн курсовете следват програмата на Telerik Software Academy. Ето защо всяко обучение се провежда веднъж годишно. Всички материали към курса остават достъпни за гледане и сваляне и след това.

Обърнете внимание, че записалите се могат да изпращат домашни и да се явяват на изпит единствено във времето, когато курсът се провежда присъствено. Ако обучението е приключило имате следните 3 варианта:

1. Да гледате записите от курса (без възможност да предавате домашни и да се явявате на изпит)

2. Да  изчакате следващото обявяване на курса (можете да следите програмата на Софтуерната академия за повече информация относно датите на провеждане).

3. Да се включите в друго, актуално в момента обучение на Академията.

Присъственото обучение е достъпно единствено за курсисти на Софтуерната академия на Телерик. 

Лекциите в „Софтуерната академия на Телерик“ се провеждат 2 пъти седмично по 4 часа с възможност за избор на група:

  • следобед - 14:00 до 18:00
  • вечер - 18:00 до 22:00.

От септември натовареността на курсистите става по-сериозна, като броят часове се определя от избраното направление: 3 - 5 пъти седмично по 4 - 8 часа.

За да се включите присъствено в обученията e необходимо е да кандидатствате и да бъдете приети в интензивната подготовка за обучение на софтуерни инженери - Telerik Software Academy.

Кандидатстването включва:

  • Явяване на изпит по информционни технологии, IQ и английски език
  • Мотивационно писмо (на английски език)
  • Професионална биография - CV (на английски език)
  • Други документи, които могат да бъдат полезни (копие на дипломи, сертификати, награди, препоръки и т.н.)

Препоръчително е да тренирате за входящите ни изпити по ИТ, английски и IQ. Подгответе се с примерните тестове на уебсайта.

Кандидатстването за новия сезон на „Академията на Телерик“ е от 5 януари 2016 г. до 10 март 2016 г. 

Провеждане на приемни изпити - 19 януари - 16 март 2016 г.
Обявяване на класирането - след 17 март 2016 г.
Старт на новото издание на „Софтуерната академия на Телерик“ - 28 март 2016 г.


от Hilon (5 точки)


0
Искам само следното уточнение: ако искам да участвам в Софтуерната академия на Телерик (Дистанционно - понеже несъм от София и нямам възможност да посещавам лекциите), нетрябва да се явявам на приемен изпит, но трябва да се явявам на изпитите след курс. Правилно ли съм разбрал как процедирате за онлайн обучението?

от cankisha (0 точки)