1 въпрос относно обучението


0
А да попитам накрая  взимат ли се  сертификати понеже съм нов  или няма такива Отговори3
тапията ти е сигурна.
Специалности-5
пичага аз питам  нормално  закво са праиш на умен  питам понеже ми бяха казали и искам да разбера дали ме лъжат :) не да се заяждам 

от l.o.w.56 (-13 точки)

0
и аз ти дадох линк с изискванията, които трябва да покриеш за да получиш диплома за съответната специалност. не виждам причина да мислиш че се заждам.
2
Очевидно думата "тапия" (документ, удостоверение, свидетелство) е причина за недоразумението в случая. Да, получава се сертификат. Ето отново линк към специалностите и съответните курсове, които трябва да се покрият за да се вземе сертификат: Специалности.0
ето това е отговор благодаря

от l.o.w.56 (-13 точки)


4

За да допълня отговора, който колегата вече даде.

Освен сертификатите за въпросните Специалности всеки студент, който е изкарал цялата Академия присъствено (тоест е кандидаствал, приели са го присъствено и си е взел всички изпити) получава и сертификат за завършено едногодишно присъствено обучение в Академията.

В допълнение за самите Сертификати за Специалностите:

Обърни внимание, че има изпити, които трябва да са просто "взет" има и такива, които трябва да са "взет с отличие".

Отделно, сигурно ти е направило впечатление, че изискванията за някои Специалности се "припокриват" това е така, защото в процеса на обучение ще можеш да кандидатстваш за всеки Сертификат, за който покриваш изискванията - тоест единственото ограничение може да дойде от теб самия - колко време, ресурси и старание си готов да отделиш за обучението в Академията.

Защо наблягам на времето, ресурсите и старанието:

Академията е разделена на 3 модула на обучение:

По време на първия модул имаш по един курс at a time - тоест един изпит, една отборна и т.н. (softcore)

Края на първи и началото на втори модул вече имаш по два застъпващи се курса - тоест два изпита, две отборни и т.н. с много малко време мужду тях. (semi-hardcore)

Трети модул вече е разделен на тракове - QA, Web и Mobile, които вървят изцяло паралелно и там вече имаш по 2-3 паралелни курса - тоест по 2-3 паралелни отборни, изпити и т.н. (hardcore).

Естествено в трети модул всеки трябва да си избере конкретен трак, в които да се обучава присъствено, но това не пречи да се запишат онлайн курсове и от другите тракове (без QA - той може да се запише само присъствено). Така, че в трети модул може да си караш само твоя си трак и да ти е мирна главата - една отборна, един изпит. Но може и да се пробваш да вземеш два трака едновременно например.

Системата е максимално гъвкава.


от Ivan_Nik (933 точки)


0

За да не отварям нова тема ще отвлека "леко" тази на колегата l.o.w.56, като се надявам да не се разсърди.

Та, единия въпроса касае получаването на Сертификат за завършване на "Софтуерна академия Телерик" присъствено. Трябва ли да взема поне направление QA за да мога да получа гореспоменатия Сертификат или трябва да взема всички направления от модул 3?

Втория въпрос касае сертификатите за завършване на "Софтуерна академия на Телерик" за специалности "Разработчик на уеб приложения" и "Разработчик на мобилни приложения". Съответните сертификати могат ли да се придобият ако вземеш двата изпита без да посещаваш лекциите? Питам, защото няма как да съм на целодневна лекция и да работя едновременно.

Благодаря предварително!


от martinboykov (1112 точки)

0
Относно първият ти въпрос - сертификат за завършена академия присъствено се взима когато вземеш поне един от траковете, няма значение кой. А за вторият ти въпрос - в присъствена форма, присъствията не са задължителни (поне за сега), те само допринасят към общата ти оценка за курса. Решаващият фактор в повечето случаи е не общият брой точки, а изкараните на изпита точки. Така че да, можеш да вземеш и за двете, не е необходимо да идваш на лекциите.

от Stev3n (2877 точки)