Проблем с SQL Server conection string


0

Здравейте, имам проблем който не успях да намеря в нета и затова искам да ви питам дали някок се е сблъсквал с него.

Досега използвах MS SQL Server като използвах като стринг "." и не съм имала никакви проблеми.

За този изпит нали беше по-добре да се използва локално и конекшън стринга да е "(LocalDb)\MSSQLLocalDB". Обаче моя MS SQL Server не иска да се свърже така.

На изпита работих с "." обаче сега, като проверявам изпити виждам, че всички колеги си работят с локална база.

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели защо при мен не става.
Отговори0

Здравей!

Смени (LocalDb)\MSSQLLocalDB с (LocalDb)\v11.0

MSSQLLocalDB  май е за по-стара версия на SQL server


от TodorDimitrov (757 точки)


0

Всякави варианти от тези, които пише в нета пробвах. Единственото в което се конектва е "."


от rossi.bundeva (1059 точки)


0

Не разбрах, проекта не тръгва и не създава база поради проблеми с connection string-a? Или той тръгва а ти просто не можеш да се свържеш прз MS SQL Server за да разгледаш базата?

Ако второто, лично аз се конектвам като при конекция на Server name задавам - (LocalDb)\MSSQLLocalDB.  Ползвам SQL Server 2014

Aко е първото и други мои познати им е гърмяло при локалдб, подкарват го като сменят connection string-a изцяло с .

Т.Е ако connection string e:

 <connectionStrings>
    <add name="DefaultConnection" connectionString="Data Source=(LocalDb)\MSSQLLocalDB;AttachDbFilename=|DataDirectory|\aspnet-WebFormsExam-20160127101649.mdf;Initial Catalog=WebFormsExamDb;Integrated Security=True;MultipleActiveResultSets=true" providerName="System.Data.SqlClient" />
  </connectionStrings>

го сменят на:

 <connectionStrings>
    <add name="DefaultConnection" connectionString="Data Source=.;Initial Catalog=WebFormsExamDb;Integrated Security=True;MultipleActiveResultSets=true" providerName="System.Data.SqlClient" />
  </connectionStrings>

и им запалва.

Ако не ползваш локална база, тая глупост AttachDbFilename=|DataDirectory|\aspnet-WebFormsExam-20160127101649.mdf я изтрий :)


от Moiraine (1100 точки)


0

И двете на практика и проекта не тръгва и не мога да се свържа.

Аз с "." се свързвам и си проверявам изпити без проблем, като променя конекшън стринга.

Итрересуваше ме защо при мен не иска да тръгва с (LocalDb)\MSSQLLocalDB, защото виждам, че повечето колеги го ползват, което означава, че при тях работи.

Вчера рових из нето повече от 2 часа, но не намерих реално решение, с което да го подкарам с този стринг (LocalDb)\MSSQLLocalDB.


от rossi.bundeva (1059 точки)

0
Колегите го използват единствено защото минали години е пишело така в изискванията, при нас в условието никъде не го срещнах, затова не виждам къде е проблемът. Сменяш на точка и всичко е ОК.

от Pip3r4o (3392 точки)1
Първо провери през конзолата дали имаш инсталирано SqlLocalDb - командата съответно е SqlLocalDb info. Ако ти даде, че няма такава команда, трябва да си изтеглиш от https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42299 SlqLocalDb.msi. Ако ползваш Sql Server 2012, намери за него. След като го инсталираш би трябвало горната команда да се разпознава и да можеш да се сържеш с локалната база - (LocalDb)\MSSQLLocalDB.0
Пробвай да напишеш в MS SQL Server в полето на server name:  "(LocalDb)\MSSQLLocalDB" вместо "." и да се логнеш с windows authentication. При мен помогна и аз известно време се чудех.