Wordpress - копирани линкове на български излизат ескейпнати когато се пействат


0
В Wordpress, когато направя страница и сменя името и да бъде на български т.е. URL-a, след това ако го копирам и пейстна в Скайп или в сърч бокс, българските букви излизат /category/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8/. Предполагам е свързано нещо с енкодинга. Има ли нещо което може да са направи?Отговори1

Дано не те подведа, но мисля, че това е стандартно URL escape-ване за всеки браузър при използване на кирилица, и няма общо с Wordpress. Дори и да копираш линка на тази форумна тема тук, пак ще ти излезе дълъг URL. 

Едно приемливо решение би било да слагаш имена на статиите на латиница, например Дневник правят така: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/18/2687741_uchenichka_svesti_pripadnal_shofyor_na_troleibus_v/


от stoberov (3451 точки)


0
Да и аз сега като проучих друг сайтове забелязах това нещо. Проблема с английските URL-и е че не е добре за сърч енджините, когато се търси с българси думи, но явно това е положението.

от ivan.yosifov (679 точки)

0
Практически погледнато, колко да са проблем "дългите" линкове? За посетителите е важно линковете да работят, ако съдържанието е хубаво ще си букмаркнат страниците и няма да виждат "грозни" линкове :) 

от stoberov (3451 точки)