iOS SpriteKit и spritesheet анимации


0

Колеги, някой ако прави игра с анимации от спрайтове, може ли да драсне 2 реда как го прави.

Понеже на "mac-a" ми като се опитам да отворя .sks файл и Xcode крашва. Проблема е явно от виртуалната видео карта. 

Както и да е, ако някой е успял да подкара SpriteKit на да не казавам каква машина, моля да сподели.

Ще съм благодарен и ако някой даде идея как да анимации от спрайтове без SpriteKit.

Пробвх някакви неща с CoreAnimation и CALayer, ама понеже съм тъпо парче и зор да пиша на swift, си превеждам разни неща от objective-c и съм много близко да го направя да работи като хората, ама ударих н камък с овърайдването на един метод и се бъгва анимацията. Явно като го правя на swift има някаква разлика. И може и да го направя класа на Objective-c в крайна сметка, но не ми и се иска.

Та приемам идеи за спрат анимации без SpriteKit

ПП оправих се, някой ако му е интересно и да му спестя мъките, с този туториъл  проблема със swift е, че дори и да се овърайдне defaultActionForKey, на swift винги си връща nil и въпреки това тръгва да въри през първата катринка. Направих си класа на Objective-c извиках си го праз swift и сега си работи :)
Отговори0

Здравей,

аз правя такова нещо. Тоест играта е на spritekit на objective-c и мисля да добавям неща на swift, да покрия изискванията. Няма нищо сложно. Правиш дифолт проект за спрайткит игра, правиш сцена, а в нея си генерираш анимацията. И моята видеокарта работи много зле, много насечено и ми дава само 3МБ рам. Ако искаш ще ти пратя на лични повече информация да не спамя. Иначе ползвам Yosemite 10.10.1 и XCode 6.4 ако не се лъжа, защото по-новите искат и по-нов мак, който при мен не мога да погкарам.


от victor.velchev (1225 точки)


2

Аз реших този проблем кардинално.. просто изтрих .sks файла и всичко що е спрайтове и анимации директно през кода и с тест на емулатора.

Ето и линк от Рей относно спрайт-анимации в 5 лесни крачки а малко след това и следващият проблем.. огледалното обръщане на спрайт за обратната посока на движение : 

http://www.raywenderlich.com/45152/sprite-kit-tutorial-animations-and-texture-atlases


от divided.zero (692 точки)