LiveCD/LiveUBS за Windows


1

Здравейте,
не съм сигурен дали тук е точното място или не както и не намерих тема в която е отговорен подобен въпрос, та:

Някой има ли идея дали може да се направи LiveCD или LiveUBS за Windows? За предпочитане е да е LiveUBS.  Имам предвид да мога да стартирам windows от флашка или от диск без да го инсталирам на хард диска. И ако да, коя версия на windows и как се прави?
Отговори2
Това подходящо ли е :) 1
по принцип става, но не съм на 100% сигурен машината има ли cd/dvd устройство. в hiren`s boot пакета има windows xp ако не се лъжа. А дали няма някой от по-новите версии 8.1 или win10

от Packo0 (90 точки)

2
Това? дано е по-удачно 2

Windows 10 и Windows 8 официално поддържат мобилен вариант наречен Windows To Go. По принцип се продават специални флашки и външни дискове които са Windows To Go Certified, но можеш да инсталираш тази версия на Windows на всяка флашка/външен диск с помощта на следното приложение: http://www.easyuefi.com/wintousb/

Аз лично използвам тази програма да си направя флашка на Windows 10 32-бита и ми заема около 12GB след инсталация. Този Windows стои на 16GB USB 3 флашка и е изненадващо responsive. Останалото място на флашката се води permanent storage в който може да си запаметяваш файлове както и да си запазваш промени по Windows конфигурацията ти.

Ако мислиш да ползваш 16GB флашка също (което е минимума) си сложи 32-битова версия на Windows. 64-битовата се нуждае от повече място и няма да се събере.


от iDonev (72 точки)