JavaScript: Онлайн източници и тестове


18

Споделям интересна статия от ImpressiveWebs.com от 18 септември т.г., в която авторът (Louis Lazaris) се е постарал да проучи и събере множество онлайн ресурси за web development за стартиращи програмисти: Web Development for Beginners (Resources).

Специален интерес за участниците във втората част на курса "Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript" биха представлявали JavaScript източниците, в които има и тестове:


Други тестове върху JavaScript, извън статията на Луи Лазарис:


Накрая споделям и препоръката на ZoomZum.com за осемте най-добри книги за начално изучаване на JavaScript: 8 Best JavaScript Books for Beginners (via Amazon.com, разбира се...)

Edit: February 26, 2013

Absolute beginners: http://www.crunchzilla.com/code-monster :)

 

 
Отговори5

Една от книгите от статията 8 Best JavaScript Books for Beginners е Sams Teach Yourself JavaScript in 24 Hours ©2006 (Michael Moncur). Достъпна е за четене онлайн: http://www.informit.com/library/library.aspx?b=STY_JavaScript_24_hours . Съдържа и по един кратък тест (quizz) след всяка глава (Hour)!


от leshtanski (472 точки)


4

Още JavaScript тестове:


Две книги от препоръчителната литература относно JavaScript от встъпителната лекция на Светлин Наков за втората част на курса могат да се четат онлайн:

Също така и класиката на Дейвид Фланаган, макар и в четвъртото издание (шестото издание излезе в O'Reilly през май 2011 година):
 
JavaScript: The Definitive Guide, 4th Edition, published January 2002, by David Flanagan

 


от leshtanski (472 точки)


0
http://thenewboston.org/list.php?cat=10 40 tutorial Javascript videos за начинаещи, човекът обяснява много просто и разбираемо - за начинаещи като мен.

от Plamen_Monev (45 точки)