Допълнителни задачи и упражнения по C#


3
Здравейте, приятели! Искам да попитам къде мога да се упражнявам (като изключим домашните), ако искам допълнително да си "поиграя" с С#? Разцъках и миналогодишните лекции и да речем, че примерни задачки за упражнения ще си намеря. Но тъй като до сега никога не съм се занимавала с програмиране и що е то C# разбрах от първата лекция, ме интересува къде мога да си проверявам кода, след като реша някаква задача (рандом задача от интернет или от предни години в академията), за да съм сигурна, че го правя правилно. Благодаря предварително!Отговори1

В книгата "Въведение в програмирането със С#" --> http://www.introprogramming.info/intro-csharp-book/ има допълнителни задачи и решенията им(http://www.introprogramming.info/intro-csharp-book/other-resources/). Т.е. всичко което ти трябва за да се упражняваш. :)


от todor.chupov (380 точки)


1
Мерси много. Книжката е супер, но не предполагах, че има отговори към задачките.. :)

от ttania79 (180 точки)

1
За нищо. :) Все пак гледай да си ги решиш и тогава да погледнеш отговорите иначе няма да има ефект. :)

от todor.chupov (380 точки)1

Сега се сещам за https://www.codingame.com Този сайт е забавен :) и докато кодиш и се учиш също и се забавляваш.

Помня, че имаше и един руски сайт с много задачи но не можах да го намеря.


от Merhatt (1406 точки)


1
Ето нещо подобно ;д ужким игра, ама и кодене :) Иначе можеш да решаваш от бгкодер изпитите от минали години не само домашните.

от desislavaaaa (1190 точки)

1
Благодаря ви много! За изпитите от миналите години мисля, че ми е раничко.. снощи ги разгледах и си докарах стрес :)))) Все още ми идват като дълбоки и мътни води.. дано след 1-2 лекции да не е така.

от ttania79 (180 точки)