Изпит и онлайн тест към курс "C# основи"


19

Здравейте,

Изпращаме ви предварителна информация за изпита и онлайн теста към курс „C# основи“. Всички, допуснати до изпит, ще получат уведомителен имейл с инструкции на 22 април (петък) 2016 г.

Онлайн тест

Онлайн тестът ще се проведе в тестовата система на „Академията на Телерик“, ще е с продължителност 60 мин. и ще включва 50 въпроса. Тестът ще е активен от 09:00 ч. до 22:00 ч. на 23 април (събота) 2016 г., като можете да се явите на теста в удобно за вас време в посочения часови диапазон. Можете да положите теста от вкъщи или друго предпочитано от вас място извън сградата на „Академията на Телерик“.

Практически изпит

Изпитът е с продължителност 6 часа, включва 5 задачи и ще се проведе паралелно в зали Ultimate и Enterprise в „Академията на Телерик“. Можете да изберете удобни за вас дата и час за изпита по „C# основи“, като регистрацията за избор на група ще бъде отворена на 22 април (петък) в профила ви в онлайн системата ни от 18:00 ч. нататък. Разпределението по зали ще е следното: курсистите с четни студентски номерa ще държат изпита в зала Ultimate а с нечетни – в Enterprise.

Имате възможност да избирате между следните варианти: 

 • понеделник, 25 април 2016 г., 09:30 - 15:30 ч.
 • понеделник, 25 април 2016 г., 16:00 - 22:00 ч.
 • вторник, 26 април 2016 г., 09:30 - 15:30 ч.
 • вторник, 26 април 2016 г., 16:00 - 22:00 ч.

Важно:

 • Преди онлайн теста трябва да сте свалили и инсталирали тестовата система на „Академията на Телерик“. Инструкции за инсталация на системата можете да намерите тук. За да достъпите теста, са ви необходими потребителското ви име и паролата ви в онлайн системата на „Академията на Телерик“.
 • Практическият изпит ще се проведе посредством системата за изпити "BGCoder" - [http://bgcoder.com/]. Решенията на задачите се качват в BGCoder по същия начин, както домашните. В началото на изпита, от Вас ще се изиска да въведете студентския си номер. Имайте го на разположение.
 • Изтеглете и инсталирайте на свой лаптоп AntiCheat приложението на „Академията на Телерик“ от следния линк -http://downloads.academy.telerik.com/svn/public/AntiCheatClient/Telerik-Academy-AntiCheat.zipПриложението ви е нужно единствено по време на практическия изпит. To следи за използване на забранени по време на изпита програми като Skype, utorrent, Dropbox и др. Потребителското име и парола за вход в AntiCheat приложението са същите, както в студентската система (потребителско име, не e-mail).

В деня на изпита:

Задължително носете лаптоп тъй като не можем да гарантираме работна машина за всички участници.

Използването на телефони и програми като Skype, utorrent, Dropbox и други е абсолютно забранено по време на изпита. Моля изключете ги преди да дойдете на изпита. Имате право да използвате записки, Google, уеб или хартиени ресурси.

Изнасяне на всякакъв тип информация относно изпитите по „C# основи“ е абсолютно забранено. Забранена е и всякакъв тип комуникация с ваши колеги по време на изпита.

Всички допълнителни въпроси относно изпита можете да задавате директно във форума ни .

Очакваме ви 15 минути преди началото на изпита в учебните зали на „Академията на Телерик“. 

Поздрави и успех!

Екипът на „Академията на Телерик“
Отговори1

Единствено не разбрах следното:

"Моля да качвате решенията си като прикачен файл в студентската система."

Ако някой може да обясни как се прави това да сподели... :)


от jorosoft (945 точки)


0

Според мен е останало от писмо за друг изпит, на който  решенията се качват. 

Практическият изпит ще се проведе посредством системата за изпити "BGCoder" - [http://bgcoder.com/]. Решенията на задачите се качват в BGCoder по същия начин, както домашните. 


от dushka.dragoeva (1324 точки)

0
Преди това пише "Практическият изпит ще се проведе посредством системата за изпити "BGCoder" - [http://bgcoder.com/]. Решенията на задачите се качват в BGCoder по същия начин, както домашните. " Домашните само ги копираме в БГ кодера, следователно и изпита би трябвало така да се "качва".

от niks.manov (349 точки)1
Благодаря и успех на всички!

от Desislav_A (167 точки)


1
Хората оналйан преди 22-ри ли трябва да сме предали всички домашни които остават?

от Inna_G (25 точки)


0
Домашните си имат срокове. Така че всяка домашна може да се предаде до съответния срок. Няма значение онлайн или присъствено. По C# се предават в BGcoder по HTML в сайта на Академията. Последното домашно по C# има още около 147 часа до крайния срок, а предпоследното му остават около 27 часа, в момента на този мой пост.

от venelingp (1371 точки)


1
Тестовата система и AntiCheat приложението могат ли да се стартират без администраторски права?

от vanibo (30 точки)


0
Аз така ги стартирах (за да ги пробвам) и изглежда работят без проблем. Използвам w8.1x64.

от StoikoNeykov (2621 точки)


1
Тетрадки със записки могат ли да се носят? 

от Ivan_Markov (50 точки)


0
За изпита можеш да носиш и ползваш каквото си искаш

от dushka.dragoeva (1324 точки)


1

А какво се случва с хората които нямат лаптоп? Предполагам не съм единствения човек който няма.

Има ли възможност за ползването на работни машини на Telerik?

Възможно ли е да се провери колко могат да се осигурят и още при записването за група за изпита да има определен брой работни места предоставени от Telerik и при избор на група да маркираме дали имаме възможност да вземем собствена машина или не?

В краен случей винаги мога да взема от приятел, но ако е възможно да избегна този вариант ще е добре.  


от Iliya_Lilov (135 точки)


2
Според мен, ще има вариант и някой да са без лаптопи. В залите има налични компютри. Така го пишат, повечето хора да си носят, защото няма да има за всички, ако никой не си носи. Предполагам, че не е проблем, просто бъди по рано там да си заемех машина.


2

Зала "Ultimate"

 • Капацитет: 250 седящи места
 • Wi-Fi
 • 10 компютъра
 • 140 работни места за лаптоп

Зала "Enterprise"

 • Капацитет: 250 седящи места
 • Wi-Fi и озвучаване
 • 50 компютъра
 • 120 работни места за лаптоп


от MartinDim (25 точки)1

Не ми стана ясно дали онлайн теста има опция "взет" и "невзет" и ако е така, дали тези които не са го взели имат право да се явят на практически изпит? Не успях да открия обсъждане по въпроса, а предполагам че отговора ще е полезен и за други колеги. Благодаря.

Edit: Успях да открия в тази тема отговор на въпроса ми. Очевидно теста носи само бонус.


от lowry (275 точки)


3
Носи 10%. Ако не го направиш - няма да имаш тези 10% към крайната оценка.

от Nikolay.IT (39117 точки)

1
Има ли опции онлайн теста  да се проведе и на 2ра дата напр.: понеделник (за тези, които не са имали възможност в съботния ден)?

от Torongil (5 точки)1
А evernote.com мога ли да използвам защото там са ми всичките записки ?

от Yulian (5 точки)


1
Само за четене. По-добре си ги свали преди изпита локално.

от Nikolay.IT (39117 точки)


1

Въпрос :

Ползвам Linux, мога ли да подкарам системата  и как ?

( Пробвах с Wine , но неуспешно)


от Stitch_Stitch (112 точки)


1
По-добре на виртуална машина и си инсталирай там Visual Studio. :)

от todor.chupov (380 точки)


2

Здравейте, аз искам да питам, тъй като иам програма, която прави резервно копие на документите и кода който пиша в облак, казва се SpiderOakOne, има ли проблем да се ползва? Тъй като видях, че пише нещо за Dropbox? Имам и мой си сървър/облак на който съм си качил видеата и разни книги, достъпвам го като обикновена уеб страница, той също ли не трябва да се ползва? :)


от todor.chupov (380 точки)


2
Сега вече сигурно не може :Д 

от svrakata (591 точки)