Помощ как да стигна до Телерика?


0

Здравейте,

тъй като не съм от София, а в Понеделник ми е изпита от 9.30 , някой може ли да ме ориентира как да стигна до Телерика. Рейсът ми спира на Интер Експо Център и после и представа си нямам как да стигна до Телерика.

Межодругото има ли някой от Пловдив, който ще пътува за изпита от 9.30?
Отговори0

Вземи метрото в посока към центъра. Слез на станция "Младост 1" (мисля втората се пада). Като излезеш от метрото (изхода откъм 'опашката на влака' и вляво) ;) питай някой за посоката към "Пътеките" или "43-ти блок". Сградата на Телерик е в непосредствена близост до тях. Пеша са около 5-6 минути.

Линк от Гугъл Мапс

Успех на изпита!
0

След изпита, от тази станция Младост 1, мога ли да стигна до централната автогара?


от psakutova (40 точки)

0
Можеш.Само че на станция Сердика трябва да се прекачиш на другата линия за Централна гара.Погледни една карта на метрото в София и всичко ще ти стане ясно.

от alborisov (10 точки)


0
 Добре де,  от Интер Експо Център  няма ли някакъв начин да се пресече пеша от другата страна на цариградско (югозапад - от страната на Метро)  и после пеша направо към Младост 3 и Телерик ? Така се спестява обикалянето към центъра и после в ляво.  движение по хипотенузата  Нещо такова - ще е към 10-15 мин път напряко.   Аз също ще пътувам от Пловдив, но на другата сутрин 26 втор.

от Slider (275 точки)


0
Ами то може да спреш (там има паркинг към метрото или пред самото Интер Експо), но пеша ще ти е далеч. Ако не искаш да обикаляш с кола, според мен паркирай на Интер експо и с метрото. С него две станции и общо взето за 15 мин ще си там (освен ако не чакаш повече време метрото).

от YavPa (20 точки)

0
Не става въпрос за кола, а за същият абтобус които ще спре на Интер експо. И вместо с метрото да се подминава Телерик и после да се върви пеша обратно от  станцията Младост 1 до сгадата както е обяснил  Stanimir_Stoev ,    си мислех да се ходи направо към сградата.  На око растоянието е 2 пъти на това което трябва да се върви обратно от метрото до Телерик, но за времето което ще се загуби с метрото до изходната точка, другият човек вече ще е изминъл част от пътя от другата страна.   Така ми се струва горе - долу едно и също стига да има лесен начин за пресичане на Цариградско срещу Интер ЕЦ и преминаване от тук до тук  - после е лесно.

от Slider (275 точки)1
Marshrut_do_Telerik0

Тези, които не са от София и ще влизат в града от Цариградско шосе най добре е да ползват метрото. Най-лесно и най-удобно, а ако хванете и бързо мотриса ще е и най-бързо. Хващате от станция "Цариградско шосе" в посока центъра. Може да слезете или на "Младост" 3 или на "Младост" 1.  На М1 като че ли ще е по-удобно, въпреки, че ще се върнете малко назад, но то е за няколко минути. Тръгавате по бул. Сахаров в посока булевард Малинов. След като стигнете булевард Малинов сградата ви се пада леко вляво, би трябвало да видите рекламата на Телерик отгоре на сградата. 

Повярвайте ми не е добра идея да пресичате Цариградско от Интер Експо и да вървите пеш(како някой писа по-горе) до сградата или пък да чакате някакъв автобус. Метрото е най-добрият ви избор ако сте с автобус. А дори и да сте с кола, то на станция Цариградско шосе има голям паркинг. Може да я оставите там и после пак с метрото. И след като свърши изпита имате станция М1 в непосредствена близост и сте до центъра за 10-12мин. и евентуално от там към Централна гара (трябва да смените на станция Сердика). 

Най-добрият и удобен вариант е както е посочил Stanimir_Stoev. 


от Miroslav001 (55 точки)


0
А може ли да използваме паркинга през сградата на Академията по време на изпита или той е само за служители?0
Той паркинга не е особено голям, а има и една-две банки, ако не се лъжа. Аз не бих разчитал, но може да се пробваш. Наблизо има "Билла" , там по-скоро ще можеш. А отзад ако погленеш на Google Maps има и един платен паркинг - тук.

от Miroslav001 (55 точки)

0
Най-добре на Билла. Винаги има места. Платеният паркинг по принцип е за хора от квартала с месечен абонамент и може да няма място за няколко часа. 

от Slavka74 (436 точки)


0

За който иска да стигне пеш от Цариградско шосе, трябва да слезе НЕ на Интер експо, а на моста над пресечния булевард - в посока към летището е Брюксел, към Младостите - Ал.Малинов. Има пътека за пешеходци под моста. Оттам нагоре (има лек наклон) по булеварда. След 1 светофар и подминаване на пешеходен светофар, покрай ОМV бензиностанцията се стига точно до Телерик. С бърз ход се стига за под 10 мин. Ето как.

Препоръка: НЕ правете опити да минавате зад МЕТРО. През полето разстоянието е поне 4-5 км (макар да изглежда малко на картата) и пълно с бездомни кучета. 


от Slavka74 (436 точки)


0

Колегите са го казали, но за всеки случай и аз съм от провинцията .. та 

Метрото от Централна гара ( прекачване на станция Сердика в посока Младост ) спирката е Младост 1 ( но и Ал. МАлинов) .. и двете са на 5 минути пеш от Телерик ( ще ви отнеме общо 40-50минути в зависимост колко сте късметлии за мотрисите и пространственото ориентиране ... 

Тези който са с влака от пловдив/ Бургас .. могат да спрат на спирка Искърско шосе >> Метрото и за 10-15 мин на Младост 1 ( или пеш около 1 час , ако разполагат с много време за разходка и се чудите какво да правите)

За хората с коли на бул.  Ал. Малинов  ( над телерик ) - Хеппи/ Билла паркинга е безплатен .. пак са 6-7 мин пеш до сградата след това .. ( за съжаление паркинга пред телерик едно на ръка че е с карти, друго че 1 банк,1-2 магазина -  а не знам тези студентските дали въобще ще вдигнат бариерата)