Как да клонирам (и да commit после) само 1 директория от Github


0

1во: Зная, че не е точното място да задам въпроса, но ми се стори най-подходящо ... 
Инсталирал съм VS на няколко компютъра, които използвам (на които пиша код зависимост от личния ми живот). Намирам за изключително полезно да качвам кода си някъде и да си го дърпам, когато имам нужда. НО хранилището расте, а не всички компютри които ползвам са мои лични. 
..... 
Главната идея е: Искам да си сваля само конкретния проект (да речем текущото домашно) да си допиша нещо и да го кача после. Няма нужда да свалям 1000 файла. 
Какво правя сега: на всички компютри имам проекти, който са по скоро на случаен принцип из папките. Понякога дори ги правя на Desktop и като "предам" домашното трия. Случвало се е да ми трябва логиката от някоя програмка и да си я търся от bgcoder - луда работа. Качих някои неща в GitHub, но via upload - просто ги дропих там. Крайно непрактично. 
Гледах миналогодишната лекция за git, сега гледах и тази и да речем, че ми се изясни как да commit, push, pull и т.н.. НО ми се иска да го правя само за 1 папка, за да става по-бързо и да е по-лесен пътя,когато го търся.  Ако всичко върви "по план" след 7-8 месеца като пиша домашно не искам да свалям Hello C#!, за 5000-ен път и после да го трия от съответния компютър. 

Ако някой знае как може да се направи, бих бил много благодарен да сподели. 

* Пробвах разни работи, които прочетох през Google, но не съм сигурен, че разбрах какво точно правя. Главно не се случи очакваното след командите, които писах 
Отговори1

Подреди си по някакъв начин файловете по папки, както ти е най-удобно, направи си едно репо в GitHub, и ги качи там. След това, от произволен компютър си ги клонираш локално, работиш с тях, push-ваш към GitHub, и като си готов може да си затриеш локалното копие. Клонирането става за няколко секунди, дори когато си накрая на академията и имаш много домашни и проекти в едно репо, а търсенето може да бъде изключително лесно в зависимост кой редактор ползваш. Това е нормалната практика. Не се занимавай да качваш и сваляш ръчно файлове, работи с git.


от neutrino (3376 точки)


0
Идеята е, че не искам да качвам и свалям (все повече и повече файлове), а само папката в която работя в момента. Ама колкото и да търся всичко клони към SVN - като се има предвид, че става въпрос само за домашните(които с времето няма да са някакви си 200 файла в 10 директории както до сега, ами ще станат хиляди файлове - да се надяваме). 
Харесвам Git ама това е лудница с тия много папки .... всъщност сега му хрумна да направя друго репо (темп) и като направя домашната само да я импортирам в главното и така 1 по 1 ще ги местя от темп - или веднъж на 2 седмици или нещо такова. Представям си големите проекти:
"- Искам да оправя 3 бъга в тия 2 файла"
"- Ами ок свали тия 2000 файла за всеки случай"
и се радвай, че живееш в държава с хубав нет :D 

от StoikoNeykov (2621 точки)

0

Всъщност, няма да ти се налага да качваш всичко всеки път, когато пушваш обикновено са промените по един файл. Единствено ще ти се налага да сваляш всичко, когато клонираш.

В момента имаш вероятно няколко файла (дори и сто да са), които се клонират за секунди. Моето репо от академията (от начало до край) е общо 7853 файла, и може би отнема 1-2 мин да се свали, но докато стигнеш до там, нямаш проблем. Не е нужно да имаш цялята академия в едно репо.

Качи си всички в гитхъб, дай един линк тук, и ще видим за колко време се клонира.

Ако имаш проблем с търсенето, това е друг въпрос. В момента работя по проект с около 100,000 реда код в 3,000 файла, и намирам каквото ми трябва, за секунда. Имам fuzzy search, т.е. дори не е нужно да пиша точното има на файла, или да използвам регекс да намеря определени фрагменти от кода.


от neutrino (3376 точки)1

Не се бях замислял за това, но след като попита, се поразрових и мисля, че едни от най-полезните статии/форумни постове са:

В повечето източници споделиха, че това става доста по-лесно с svn, така че можеш да обмислиш и това като вариант. Надявам се да съм помогнал.
0
И аз главно до тези стигнах:
1-вото е за архив, а аз не искам да го архивирам, а динамично да го ползвам. 
2-рото не съм го пробвам, защото само команди започващи със SVN.
3-тото не стана нещо, но съм се заел да чета точно за него. Може и да не съм го направил съвсем правилно, но ми върна разни грешки ... 
4-тото ми е вариант за "накрая" - то е от нещата, които не разбирам съвсем и в много вероятно да "омажа" :D 
Пуснах темата ако някой го е правил да сподели, да не се лутам като идиот и да пиша ... хммм ... всякакви работи в тая конзола, коята btw от време на време прост спира както си пиша насред реда и седи така по 1 мин. Аз отварям нова ест :D 

от StoikoNeykov (2621 точки)