Проблем при четене от конзолата


0

Проблемът ми е за точно една определена задачка, която и Евлоги прави като примерна ( Printing ). При нея ми чете double данните когато слагам " , " а когато има " . " вади exception. Как да го оправя ? Благодаря ! 




Отговори



0

Това беше обяснено в една от лекциите. 

Трябва ти:

using System.Globalization;
using System.Threading;
А в началото на програмата ти трябва :
Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.InvariantCulture;

Когато започнеш да го пишеш (и имаш using) VS ти подсказва и скоро ще го пишеш без дори да се усетиш).
Това е, защото windows-а ти е сетнат на български вероятно (работи и за други "култури")


от StoikoNeykov (2621 точки)


0
Супер, Мерси ! Това го бях пропуснал. А имаш ли представа защо и самия BgCoder ми го отчиташе като грешка, защото като изгледах решението на Евлоги на него не му го отчете. Иначе благодаря за бързия отговор.

от delyan_nk (42 точки)

0
Вероятно грешката е другаде тогава.
На 1 от лаптопите, които пиша се налага да го ползвам и Bgcoder не прави разлика - отчита си нормално. 

от StoikoNeykov (2621 точки)