Как подхождате при писането на блог статии


2
Здравейте! Може ли да ми кажете как започвате когато попълвате статия в своя собствен блог!?
Ще се радвам на всякакъв вид помощ и насоки при писането на блога ми!
Поздрави.Отговори6

Мога да споделя, мен какво ме привлича/отблъсква при четенето на блог статии.

Първо, трябва да си наясно, че масово потребителите в днешно време са бързащи хора, очакващи да попият максимално количество информация за минимално време, съответно най-главните неща, които трябва да покриеш лично за мен са следните:

  1. Кратко, точно и ясно ЗАГЛАВИЕ на статията - трябва на човек моментално да му стане ясно за какво ще се говори и какво ще научи от тази статия.
  2. Логически разделени и къси параграфи - многото наситен текст е тегав за четене и някой малко по-претенциозен, може директно да затвори страницата ти ако види 100 реда текст без прекъсване и без 1-2 нови реда за смислово разделение.
  3. Подзаглавия на новите параграфи - подзаглавието трябва буквално да преразказва с 3 думи какво следва да прочете потребителя, за да му задържиш интереса максимално дълго.
  4. Снимки, примери, графики, илюстрации измежду текста - това са неща които се възприемат много лесно и се забиват в паметта на потребителя, като в същото време помагат за усвояването и разбирането на материята която се разглежда.

Това е моя лична проекция, като отново наблягам на това с краткото съдържание. Ако имаш статия, която като размер е повече от страница и половина в браузъра - опитай се да я разделиш на няколко отделни статии и просто приложи линк към следващата част от статията в края на страницата. Това са малки, но съществени хитринките за привличане и задържане на потребители в блог-сайт.

Research-ни някой известен блогър, гледай му статиите, чети ги, опитай се да забелязваш и най-малките детайли в оформлението и съдържанието на статиите.


от INKolev (4141 точки)


2
Винаги ги пиша в рима. :-) Това се харесва на читателите ми и те стават все повече. ;-)

от david_mavrodiev (5355 точки)