Предложете инструмент за обработка на база данни


0
Предложете инструмент за обработка на база данни
Здравейте! Не знам как да ви го обясня какво точно искам да намеря, но ще опитам. Търся инстумент или нещо което да може да види всички бази данни които имам на сървъра и да избере сам кое е най - добре да ползва нея. Искам да го направя с цел да не мисля много много за работата в базата данни пък и мвс 5 работи супер бързо без да прави заявки и не искам да го карам да се дави с линк. Другата причина е да не си играя с едни и същи бази да ги правя да работят с няколко езици а да мога да ги използвам директно само с лека конфигурация на фаила.
Ще се радвам за помощ или съвети как да направя така, че да не мисля за базата данни при смяната на езици.
(Ако на някой му е интересно защо искам да права това извращение нека да пише ще му опиша всичко).Отговори0
За каква база става дума, MySQl, MS SQL  или някаква друга, така е много общо. Също и на какъв сървър - Linux, Windows? Ако дадеш малко повече информация ще можем да помогнем.

от venelingp (1371 точки)


0
Ако исках да го ползвам само на линукс щях да напиша линукс идеята ми е да ги направя да работят общо. Искам да работи със всички бази данни, релациционни, не ралационни биг дата.

от vencidinev94 (152 точки)


0
Мисля, че такава магия каквато търсиш не са измислили. Засега от ОРМ-а нещо по-близко до желанията ти не знам да има. Може все пак да опишеш какви точно проекти ще вдигаш, защо трябва да са на различни езици?

от ivan.mihov1 (4988 точки)


0
Искам да го пиша на различни езици за да е по евтина подръжката на самите продукти. Пък и да имам малко повече опит и по - лесно да мигрирам от език в език, ако някой език го направят по добър от този който ползвам в момента. Аз си спомням, че гледах една конференция с нещо такова, но не мога да го намеря.

от vencidinev94 (152 точки)