CSS Проверка на домашно


1

Как бихте оценили домашно, в което картинки, текстове и шрифтове нямат общо с тези в условието? Кодът е ОК в повечето задачи.

Знам, че оценяваме домашно по CSS, но пък нали крайната цел е да се доближим максимално до заданието?
Отговори1
Аз лично бих го оценила с "някой от задачите работят коректно" и бих обяснила на човека, че не е никак близко до заданието. Приложи му линкове например към paint.net, perfectPixel и Firezilla. И ще си чиста пред съвестта си0
Текстовете и шрифтовете трябва да бъдат едно към едно, но аз мисля че картинките могат да бъдат различни като авторско решение. В случая, който описваш ми изглежда като наполовина свършена работа (е почти наполовина :) ).

от lowry (275 точки)


0

В моя случай аз написах положителна оценка, защото времето този път беше наистина малко.

Ако човек трябва да избере, по-добре да има правилен код, а останалото да го претупа отколкото обратното :)


от perpettto (100 точки)


0

Колеги, дали е възможно този проблем със сървъра да е разбъркал тотално домашните и файловете, защото и на мен ми се случи подобно нещо. Мился че проверих едно и също домашно( на един и същи човек по-скоро) , но може би и двата качени файла са останали за проверка. Човека си качва втори подобрен файл, но първия му остава. Кода беше почти идентичен, наименования на класове, id-та бяха идентични. Странно ми се стори. Сякаш едно и също домашно, но всеки път като сваля е със различни пътища към css файла,или css файла е различно наименован съответно някой път не се отваря, друг път снимките не са са там където трябва да са.

П.С. За да съм сигурен проверих още няколко домашни, които си бяха много добре. Така че може би просто първите, които съм проверил не са били коректно направени.


от Miroslav001 (55 точки)


1

Това, което описваш ми прилича повече на преписано домашно отколкото на бъг в системата ;)


от perpettto (100 точки)

0
Аз днес имам същите впечатления. Едва ли не все едно проверявах два пъти едно и също домашно. HTML файловете бяха еднакви, CSS файловете - с минимални разлики. Или хората са писали заедно домашното, или са преписали от един и същи източник. Освен ако наистина не съм проверявала две версии на едно и също домашно (и по-ранната, и редактираната).

от natla (260 точки)


1
Не бих издребнявала за шрифт и картинки(освен ако не са правилен размер) , според мен подравняване, позициониране, ако има нещо особено в текста.Това са по-важните неща за мен лично. Може би шрифта,ако е зададен предварително тогава бих се зачудила, защо не е сложен..

от sunshinet (90 точки)


0
Като заговорихте за шрифтове, как разбирате кой какъв е, ако не е написано изрично в условието? Аз единствено мога да направя да е serif или sans-serif и дотам се простира доближаването до условието :D0

Ако имам достатъчно време, си играя, за да намеря максимално близък шрифт. Но обикновено използвам някой от най-разпространените :)


от perpettto (100 точки)

0
Има приложения за конвертиране от картинка/pdf в текст (ABBYY Finereader примерно). Освен ако не е някакъв специфичен шрифт го разпознава.

от martinboykov (1112 точки)


0
можеш просто да напишеш добра оценка, въпреки не доброто домашно. Само за да зарадваш автора му, по някакъв начин, за положените усилия.0
Да, и аз така :D Давам си коментара, хубава оценка,а нататъка от него си зависи. 

от sunshinet (90 точки)

0

Аз си написах дежурната положителна оценка, защото освен всичко останало и времето този път беше наистина малко.

Ако човек трябва да избере, по-добре да има правилен код, а останалото да го претупа отколкото обратното :)


от perpettto (100 точки)