Java Script Homework


-1
Здравейте, не съм взела Css и се записах онлайн Джава Скрипт. Не съм взела и С шарпа нито една част, и понеже предстои предаване на домашни от начало до края на курса, и прегледах за сега само първото от миналата година, как да си напиша домашното, в какъв вид - ползвам Нотпад++ , друго което се сещам е на какъв език да го напиша. Това което видях е С шарп но сигурно има и друг начин. Изобщо всичко за писане на домашно по Джава скрипт за съвсем начинаещ.Отговори2

Ще ти отговоря като абсолютен новак в материята.

Ако искаш да пишеш домашните предварително, е хубаво да си изгледала всички лекции от миналата година до Типове данни и променливи включително(за първото домашно). Там обясняват на кои инструменти(Atom, Visual Studio Code, WebStorm, Sublime Text...) може да се пише JavaScript и ще намериш отговори на много други въпроси :). C# не вярвам някой да очаква да знаем, защото за курса се изискват знания по HTML и CSS. 


от perpettto (100 точки)


0

Здравей,

Съгласна съм, че трябва да започнеш от гледането на лекциите от миналата година, може да ги намериш в архива тук. Отделно добра идея е да потърсиш някакви безплатни онлайн курсове и да почетеш, има доста полезна информация. Можеш да разгледаш в предишни темички, като тази. Освен това добре е да се гледат видеа от решенията на минали изпитни задачи и да се решават после. За да започнеш да пишеш JavaScript е добре да се запознаеш по-добре с HTML & CSS. Като цяло те са взаймносвързани. Най-добрата практика е да се пишат в отделни файлове и съответно да се реферират линкове на .css & .js файловете в .html файла. Реално за писането е добре да свалиш някакво по-стабилно IDe - WebStorm (има теми за лиценз във форума), VS Code, Atom, Sublime Text etc. Всяко едно от изброените би ти свършило работа, въпрос на избор е. Успех :)


от Nayata (3190 точки)


1
Едва ли ще си признае - дълбоко се съмнявам. От една страна Nayata е права за това да се запознаеш с HTML и CSS, но нека не забравяме едно важно нещо - ако JS ти е първият език за програмиране, който учиш може да останеш доста объркана. За това по-добре е да се започне с език като C# или JAVA - с други думи strongly-type език (или още език от високо ниво), след което да преминеш към JS или typeless език. Ако имаш познати и приятели в сферата допитай се до тях с какво е добре да започнеш и започни да учиш езика, с който те се занимават за да могат и да ти помагат. След като научиш добре един език за програмиране ще ти е по-лесно когато захванеш да учиш другият. По отношение на редактора на който да пишеш JS - аз лично препоръчвам MS Visual Studio (без значение коя версия), NetBeans, Web Storm, Sublime text, защото съм писал на всички и съм доволен от всеки един. Ако предпочиташ Notepad++ той също ще ти свърши чудесна работа

от monsterEnergy (954 точки)


2

хах то и аз съм напълно начинаеща и да си призная, първо се залових с C#, както си е по програмата, но не съм убедена, че това ми помага за JS. Като цяло това което аз съм чула, че за абсолютно начинаещ е доста по-лесно да започне с JS, отколкото да преминеш от някакъв доста по-подреден език, като C# на JS. Лично на мен ми е доста объркващо. Къде е истината нзм, най-вероятно някъде по средата... Сигурно, ако станеш про на някакъв др език, да може и да ти е доста по-лесно да минеш на JS, но ако си притиснят от времето и нямаш опит, нзм може и да е добре да се почне с JS... 50/50 както всичко друго в този живот! Каквото и решение да се вземе, важното е да има прогрес и да се върви напред, колкото и да е тегаво ;)

п.с. VS си е доста тежичко и няма особено голям смисъл за JS. По-скоро VS Code, днес на лекцията споменаха, колко предимства има (интелисенс, дебъг режим и пр) ;)


от Nayata (3190 точки)

1

Имаш право, но замисли се над следното - в един бъдещ момент, в който искаш да се надградиш и решиш да учиш ASP.NET, работиш проекти за SharePoint или изобщо някаква друга .NET технология MS Visual Studio върши чудесна работа. В този смисъл - няма нужда да инсталираш безброй IDE-та, на които да пишеш, а едно ти е напълно достатъчно.

По отношение на объркването при преминаване от C# към JS - при всеки е индивидуално. В началото и на мен ми беше объркващо (особено като стигнах до функции и обекти), но след като свикнах с особеностите им вече ми беше далеч по-лесно.


от monsterEnergy (954 точки)


-1
Аз искам да попитам нещо, въпреки че сме далече от изпита, при подготовката за изпит, ако има такава тази година се провежда дали можеш ако си записан он лайн, да отидеш на живо на подготовка за изпит, когато всъщност има евентулни записи.0
Коментирано е в други теми. Не може.