С кой език да продължа?


0
Здравейте.
Знам HTML, CSS и основни неща в Javascript като цикли, масиви, функции и т.н.
Чудя се да продължа ли с Javascript OOP после NodeJS и съответно MEAN Stack-a (принципно искам да науча web development) или да уча по-силно типизиран език като C# или Java и след това ASP.NET / Spring.
Мислил съм и за Ruby/Rails, но синтаксиса на Ruby ми изгледжа странно и до колкото знам езика предразполага за много начини на решаване на един пробем, което не е лешо, но за начинаещ може да бъде объркващо.
Бихте ли ми споделили мнението си за тези езици/технологии, за да реша с какво да продължа.Отговори0

Учи технологии, езиците се научават за малко време, технологиите се усвояват за дълго време. 

В зависимост от любимия ти език и/или фирмата, в която се виждаш да работиш, можеш да започнеш да учиш технологията посредством език N, ако фирмата има специфични изисквания - Java, учиш го, а след това  започваш и с малки уеб проектчета, докато не излезе нещо завършено.

MEAN е подходящ за end-to-end писане на уеб приложения, и го виждам като подходящ за фирми, които са с ограничени ресурси и програмистите им могат да боравят най-добре с JavaScript.
ASP.Net Core API-та заедно с хубав клиентски framework (Angular, Angular 2) също изглежда като да отива на добре
Python Django framework-a - Full stack, отново.

В повечето обяви за работа обаче можеш да забележиш, че често се използва повече от един език и една технология. Избери си това, което ти доставя по-голямо удоволствие да го пишеш и разучаваш. От там можеш само да надграждаш. Успех!


от Pip3r4o (3392 точки)


0
За уеб, JavaScript със сигурност ще ти трябва най-малкото за front-end-а. Така че, дълбай там. И всъщност учейки JS, ще си отговориш на въпроса сам - ако те кефи, хващай се с NodeJS - има много яки платформи, една от която смело мога да ти препоръчам - Loopback на StrongLoop - базирано на ExpressJS и прави живота по-хубав :) Ако JS-a не те кефи - хващай посока ASP.NET MVC или Java, за Ruby не мога да кажа мнение.