Компонентно тестване със C# - юли 2016 (полезни съвети и др.)


3

Здравейте колеги.

Отварям тази тема, за да се споделя полезна иформация за курса и да давате съвети.

Ето аз какво открих за Unit Testing.

unit testing - toturial 

Успех в предстоящия курс на всички. :Д
Отговори5

Има видео плюс презентация от миналата година с C#, в въпросното видео демонстрират NUnit и вграденото в високите версии на Visual Studio. Ще видим какво ще използваме тази година.

Някъде трябва да има и същото нещо за JS с mocha and chai ( не успях да го открия обаче ), в homework заданията има линк, който обаче сочи към списъка със лекции.

Подкарах Mocha и Chai с това , стана доста приятно. ( пример )

C# видеото , презентацията е в гит-а на курса под първата лекция ако не се лъжа.

И още нещо : Bacon Ipsum api вътре има инструкции как се използва, примера е с jquery.getJSON, връща JSON с текста разделен по параграфи ( или като опция изречения, но това не съм го пробвал ), броя на параграфите/ изреченияте се изпраща, надявам се да не ме баннат от постянни рефреши.


от todorovh (2055 точки)


4
Ето за Mocha и Chai - "Компонентно тестване с Mocha и Chai" . Това е лекция от "JavaScript Applications" - курса. Не съм ги гледал, но предполагам, че ще са от полза на който има нужда. 

от DanielNikolov (359 точки)


1
А някаква информация за изпита.3
Все още не се знае какво ще има на изпита, защото такъв курс не се е водел. Но мисле че ще е като на един от тасковете на миналия изпит по КПК. 

от telerik2014 (420 точки)

2
Накратко изпита ще е следния: по даден апликейшън (подобно на изпита по ООП) да се напишат unit тестовете, ще трябва да се оправят бъгвете, да се открият bottle neck и т.н.

от Nayata (3190 точки)


1
Колеги има създадена отделна Категория "Компонентно тестване със C#". Може да я ползвате за пдообни темички :)

от Nayata (3190 точки)