Задача №2 от 13:30 накодена/декодена


3

След като си загубих цели 2 часа в декодинг  на кода  и  чак тогава прочетох условито ето го  и декодирания код, който не работи в бгкодер, но за сметка на това се визуализара и работи идеално в хроме

http://pastebin.com/47xCnF9J

Браво на всички, задачките бяха интересни




Отговори



2

При мен това е повече от нормално - визуално го докарвам донякъде, но бгкодер не иска да ми дава точки :D 
Мислех си днес, че може би е добра идея изпитите на курса да са на peer review, както на C# беше.


от StoikoNeykov (2621 точки)


1
Съгласна съм



5
Мисля че ще има някакво ретестване на 2ра задача за всички от 13:30, имало е някакъв проблем с тестовете, вече даже има хора от вечерната с по 100 точки. Не може с по 3-4 минаващи нулеви теста да не дава никакви точки на никой

от georgivelikov (1844 точки)


2
А може хората да са намерили нещо tricky, което ние не сме успели :D

от suzunov (321 точки)

2
При мен локално минаваха всички тестове, но бгкодер даваше 0. Дано след ретестването да са ОК нещата, защото ако бачкаха тестовете можеше да си открием грешките. Сега вече квот дойде.

от p_a_v_el (454 точки)



1
А то по условие какъв html се дава ? Само main елемента или и другите основни елементи ? Защото аз я написах като използвах template-а който е даден по условие ? В смисъл взех елементите и към тях добавях и премахвах другите неща.

от Doubleshot (429 точки)


2

 И при мен всички тестове локално минаха но имам 0 точки и бях от 13:30 и Константин Симеонов беше казал че има някакъв проблем с тестовете.

В условието на 2-ра задача пише:

  • Some tests test the features separately - correct partial implementations will yield part of the points.

А щом е направено да дава някакви точки на частично решение то би трябвало когато всичките тестове минават локално да ти даде поне някакви точки :)


от Merhatt (1406 точки)


2
Ще е супер, ако проблема е в тестовете.

от suzunov (321 точки)


3
За съжаление доста неща не минаха плавно на този изпит, и си губихме времето на моменти, поне аз. Ама квото такова, да сме го взели, пък догодина. Peer review :) миналата година е било така ...

от Dido_Aint (577 точки)


4
по-миналата, миналата година беше същото мазало като сега :D

от rossi.bundeva (1059 точки)

2

Поне сме научили нещо от цялото нещо ...


от Dido_Aint (577 точки)


1
Качиха резултатите на втора задача.

от Merhatt (1406 точки)


2
Добавянето на файлове на кое събитие го закачи. Аз го направих на keydown и теста мина,  а изглежда че bgcoder  не ми е дал изобщо точки от тези тестове

от Mirka (1454 точки)

2
И при мен не са минали тестовете,а съм направил цялата задача... и класовете са ми коректни и всичко работи коректно...

от Doubleshot (429 точки)



8

Втора задача беше ретествана и за двете групи с 15 теста.

Тъй като вечерната група имаше само 1 тест за 2-ра задача(сутрешната група нямаше ненулеви тестове), няколко човека са паднали от 100 на по-малко точки. Главните причини за падане на точки: не е имплементирано добавяне на файлове, съдържанието на добавените файлове не е празен стринг, .add-btn се крие и показва с .hide() и .show(), вместо да се ползва класа .visible.

Типът event-и, на които закачaте handler-и, не е ограничен само до един тип - за създаване на файлове тестовете проверяват за keydown, keypress и keyup. Всичките кликания естествено са click.

Edit: в отговор на постовете под този:

danielpetrov - премахваш елемента с клас .file-content, а ако изтриеш файл от директория, се изтрива цялата директория.
StoikoNeykov - в условието е оказано като ограничение да не се използват inline стилове, а css класовете, които са ви предоставени. jQuery методите .show() и .hide() използват inline стилове. Ккъм условието вървеше и мостра, която можехте да разглеждате(и през DOM inspector-a). Също така имахте тестовете локално, което ви даваше възможност да погледнете за какво точно се тества вътре.

В момента се извършва още един ретест - тъй като някои от вас са селектирали по id #file-explorer, а в тестовете се използваше id #root. Сега в тестовете също се използва id #file-explorer.


от kon.simeonov (5238 точки)


4
Това ли са окончателните резултати, или ще се ретества и първа задача?

от georgivelikov (1844 точки)

3
Нулевите тестове ми минаха  без грешка а сега виждам че не ми минават тестовете за показване на съдържанието на файла.. използвала съм click на външния контейнер с филтър за кои класове да възниква.  Може ли да проверите къде е проблема? 

от Mirka (1454 точки)



1

http://pastebin.com/37jhd2B5

Моля за малко помощ :) Някой може ли да погледне кода и да каже защо не минава третия тест за добавянето на нов елемент ??


от pdimova (256 точки)


1

Имаш малък пропуск в логиката за добавяне на файл в root директорията.

$newItem = createNewItem(value);
$('.file-explorer .items').append($newItem);

Като селектираш .file-explorer .items, селектираш всички директории, не само root директорията, и добавяш файла във всичките селектирани.


от kon.simeonov (5238 точки)

1

мерси много !

близко съм била до правилното решение :)

тия два реда оправиха нещата:

var $section = $('.file-explorer'),
     $items = $section.children('.items');


от pdimova (256 точки)