Кога са началото и краят на учебната година?


3

Здравейте, 

може ли да ми каже някой кога точно са началото и края на учебната година? Исках да се запиша за тази, но стокут вече е изтекъл.

Тъй като искам да се обучавам само онлайн, за мен не е проблем да гледам лекциите от предишните години, но предполагам няма да имам право да полагам изпити без да съм записана.

Ако може някой да ми даде информация или да ми каже към кого да се обърна. Благодаря!
Отговори5

Колега, погледни този линк: http://academy.telerik.com/academy/curriculum-fall-admission

Тази година има пролетен и есенен прием в Академията. Есенните лекции ще започнат някъде през октомври.

Щом искаш да си само онлайн - остава да следиш за началото и да се запишеш онлайн за курсовете, които те интересуват. Онлайн може да се запишеш до 2-3 дена след началото на съответния курс, отгоре под заглавието на курса пише - остават ... дена, трябва да се вместиш в посочения срок, иначе няма да можеш да се запишеш.

Трябва да предаваш домашни, да оценяваш домашни :) и т.н. Хубаво е да си пишеш сам домашните и само ако много се затрудняваш - да погледнеш чуждите. Проверката на домашни те ориентира как мислят и какъв код пишат колегите ти - трябва да се стремиш да пишеш като най-добрите. :)

Изпитите са само присъствени. В началото на всеки предмет - по време на въвеждащата лекция, има уточнения какво се изисква, за да се явиш на изпит и с каква тежест е изпитът - например 80% оценка от изпита, 10% изпратени домашни, 5% проверка на домашни, 5% присъствие - това за онлайн не важи, и други подобни.

В началото изпитите са сутрин или следобед, зависи за кога се записваш. После остават по-малко хора и изпитът е само един в определен час.

Надявам се да съм била полезна. Успех!


от TanyaRan (299 точки)


2
Само да кажа, че като онлайн курсист, за да бъдеш допуснат до изпит трябва да си предал всички домашни за съответния курс (с срок) И ако трябва да се проверяват с peer review трябва да го направиш също. Но ако си изпълнил условията получаваш майл (малко преди изпита), после избираш група от системата и може да се явиш. 

от StoikoNeykov (2621 точки)

1
Здравейте,за да не правя нова тема,мога ли да попитам тук,уточнени ли са датите за изпитите за Есенния прием,понеже в сайта е споменато само Септември-Октомври,но не и точна дата както е за предварителния прием?