Обратна връзка за изпита към курс „JavaScript UI&DOM”


47

Здравейте,

Тъй като дискусиите покрай изпита към курс „JavaScript UI&DOM” излязоха от добрия тон и не смятаме, че форумът е подходящо място за такъв тип комуникация, заключваме  темите.

Изпращам ви обратна връзка от името на целия екип по възникналите казуси и въпроси.

Благодарим за:

  • Конструктивната обратна връзка (положителна или отрицателна) – напълно разбираме, че неточности в тестовете по време на изпит създават неудобства и могат да повлияят на вашите резултати. Съветваме ви да слушате внимателно инструкциите и да четете условията на всеки изпит, за да не се получават подобни проблеми. BGCoder е само във ваша полза, но не винаги можете да разчитате на толкова подробна обратна връзка. Поставете се в реална работна обстановка. Стараем се да ви предоставим адекватни опции за разрешаване на казусите и благодарим за конструктивните предложения, тъй като ни помагат да избягваме подобни ситуации в бъдеще.

Не толерираме:

  • Лични нападки към колеги от академията и трейнърския екип - обидните и необосновани коментари на лична основа не са адекватен начин, по който да изкажете мнение, не са релевантни към целите на форума, показват неуважение към колегите и ще бъдат санкционирани в бъдеще.
  • Разпростряване на невярна информация - ако твърденията ви за процесите в инициативата и представянето ви в нея не са подкрепени с факти, не ги споделяйте във форума, тъй като заблуждавате колегите. Моделът на „Академията на Телерик“ е публичен – инициативата цели да предостави безплатно обучение в сферата на софтуерното инженерство, не ангажираме курсистите със стартиране на конкретна позиция и до момента не сме предоставяли като услуга наемане на кадри срещу заплащане.
    Курсисти, които твърдят, че са завършили инициативата, без реално да са преминали всички изпити в програмата, моля да имат предвид, че техните резултати се пазят в системата и не е коректно да заблуждават останалите участници. Инициативата "Академия на Телерик" сама по себе си цели да съществува независимо от хората, които работят в нея, да продължава да обучава курсисти и в бъдеще и е нормално с времето екипът, който стои зад нея, да се променя. Моля да не забравяте, че обучението е двустранен процес - ролята на лекторите е да ви помагат и мотивират и да улесняват прогреса ви, но това, което ще извлечете от обучението зависи от самите вас. Всички материали от всички сезони са налични, без значение дали някой вече не е част от екипа и всеки един от вас е свободен да гледа лекциите на любимия си преподавател и да се подготви добре за изпитите и не само.

Отговори на най-често задаваните въпроси, възникнали покрай темата за изпита:

  • Защо критериите за отличие за по-високи в сравнение с предишни изпити? – По наша преценка е нормално с напредването на инициативата критериите за отлична оценка да са по-високи, отколкото в началните етапи. По този начин и отличието има по-голяма тежест. Като пример - 2 решени задачи от общо 3 са напълно реалистичен критерий за отличие в толкова напреднал етап от обучението.
  • Защо от втори модул има зависимости между курсовете за онлайн курсисти? – От тази година онлайн обучението се стандартизира по критерии и сертификация с присъственото и съответно въвеждаме идентични правила за двете форми на обучение, т.е. за да продължаваш напред в инициативата, е необходимо да покриеш изискванията за преминати изпити, което е нормален процес във всяка образователна програма. Всички, които не преминат изпитите, отново имат достъп до учебните материали и могат да се подготвят самостоятелно, както и да се включат в следващ сезон на „Софтуерната академия на Телерик“, където да покрият критериите и да кандидатстват за сертификат.


Надявам се да сме отговорили на въпросите ви.

Поздрав,

Екипът на „Академията на Телерик“


Отговори7

По-често трябва да затваряте теми от форума.

Може и да триете... и да банвате юзъри от форума за Х време
(thinking loud)


от kiko81 (1655 точки)


9
Лично аз (към когото беше адресирана въпросната обида) много благодаря за обратната връзка и изказаната в нея достойна позиция!... Така се прави и напълно съм съгласен с колегата kiko81, че е нужно по-често и бързо да има ответна реакция, от страна на Академията, в подобни случаи. Тук е мястото да споделя, че това е последният ми коментар във форума и с него бих искал за последен път да пожелая успех на всички колеги (включая и тези, използващи обидни епитети или даващи ми само негативни вотове), а на трейнърите специално пожелавам да си запазят "железните" нерви! :-)

от david_mavrodiev (5355 точки)


3

Направих си труда да прегледам форумните правила и то там си го пише:

"10. Не се позволява използването на обидна реч, отговори или коментари съдържащи злобни намеквания или подмятания (тип hate) независимо дали са насочени към Академията или към някой от потребителите в или извън форума. Нека се опитаме да сме цивилизовани хора.

***

Всяко не спазване на правило носи наказателни точки, в зависимост от вида и честотата на провиненията. При много груби нарушения се запазва правото за моментален перманентен бан.

Всеки, нарушаващ правилата периодично, ще бъде блокиран и няма да има право на достъп до форума."

Така че го има "черно на бяло". Сега ако има и кой от курсистите да го прочете, и да го спазва, а академичното тяло- да налага описаните санкции, подобни проблеми нямаше да съществуват изобщо.

Поздрави!


от sevda74 (175 точки)


6
Не се сърдете на академията и трейнърите, пичове ( и п*чки ). Да, тестовете им не бяха перфектни, но и ние можехме да се справим по-добре. Ето аз например реших напълно 1ва и 2ра задача за 120тина точки, но можех да реша и 3та и щях да съм с отличен. Такъв е живота. Не очаквайте винаги другите да са перфектни и не бъдете зависими от никой, а давайте всичко от себе си. И ако се нервирате на някой, нервирайте се само на себе си. :)-3
Стоя зад всяка своя дума и няма да пиша удобни коментари за да угодя на когото и да е.

https://telerikacademy.com/Forum/Questions/198576/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%B0-JS-UI-DOM-%D0%90%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82-2016?page=2#forum-post-198599

https://telerikacademy.com/Forum/Questions/198576/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%B0-JS-UI-DOM-%D0%90%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82-2016?page=2#forum-post-198646

След този коментар няколко отличника разбрали недоразбрали какво съм написал развихриха въображение и заформиха някаква сапунка. А главния виновник който направи интригата дори не намери сили да се извини, че не е разбрал нещо сравнително елементарно и според мен очевидно.

Днес вечерта говорих лично с Коцето и ако той желае нека сподели дали това което съм написал е вярно или аз съм един абсолютен лъжец.

от marks (354 точки)


3

Чрез своите писания, май сам се изкарваш "един абсолютен лъжец", щом настояваш, че "ТОЗИ коментар" не е бил разбран от мнозина, пропускайки да споменеш, че това е крайният му вариант, от който вече си изтрил обвинението "Академията спечели слабите студенти", предизвикало отговорите на колегите ти преди това. 

А втората лъжа е, че не пишеш "удобни коментари", щом последната корекция на поста ти, за която забрави да споменеш, красноречиво говори обратното. Но може би това не го броиш, след като целта е само да угодиш на себе си, а не "на когото и да е" друг, за да не излезеш (нека използвам твоето определение) "натегач".

Третата лъжа е, че "нещото" е "сравнително елементарно", щом ти самият не си успял да го разбереш, че да го опишеш точно, ясно, лесно и бързо, за да няма недоразумения, а се е наложило да поправяш коментара си по-късно, за да разберат и другите, според теб, "очевидното".

И последната (но не по значимост) лъжа е, че стоиш "зад всяка своя дума", защото ако беше наистина така, нямаше да променяш съдържанието на коментара си нито веднъж.   

Радвам се, че изобщо не си "лъжливото овчарче", иначе вече да са те изяли вълците. Хубаво е, че не си и малко дървено човече, че до този момент щеше да ти е пораснал незнайно защо носа. Надявам се, че и с краката ти всичко е наред, а не са станали те изведнъж някак си по-къси. ;)


от sevda74 (175 точки)

-6

Звездата на Давид е залезнала, но пък е изгряла тази на неговото мамче. Ако въобще мамчето знае колко е активна в този форум.

Медийният образ на България в страните от ЕС – митове и реалност

Епохален труд достоен най-малко за докторска степен.


от asen.genov (-14 точки)4

Хе-хе, "крадецът вика дръжте крадеца".

Прочетох затворената тема и гледам там "интригата" започва само един човек, с обидите "слаби студенти" и "натегач". И вместо този "главен виновник" да се извини на хората, които е обидил, той нагло очаква потърпевшите да му се извинят, че не са разбрали "какво е искал да каже авторът" със своите обиди към отличниците.  

Да продължаваш да стоиш "зад всяка своя дума", включително и обидна, е абсурден филм, в който сам се вкарваш. А после пак ходи и кажи, че други "заформят някаква сапунка".

Дядо казваше винаги, когато се оправдавах с други хора, че "на калпавия моряк водораслите са му виновни"!

П.П.

След като неразбралите това "нещо сравнително елементарно" са доста повече от един, дали пък това не означава, че ти не си се изразил достатъчно правилно в поста си, та да разберат твоите колеги какво ти е на ума. Те не са виновни, че не са гадатели и не могат да четат мисли. :-)


от valeri21 (516 точки)


2

Браво на теб за коментара, а и на дядо ти- за предадената поколенческа мъдрост!

Запомни и от мен една народна поговорка, подходяща за случая на marks: "Хем нас*ан, хем голям". :)  


от sevda74 (175 точки)


8
Заключете и тази тема, преди да е станало мазало и тук 

от georgivelikov (1844 точки)


2

Дончо, предлагам да затвориш (само за отговори/коментари) и тази тема, защото започнахме и тук да мажем.

Да припомним отново ПРАВИЛАТА на форума, защото явно ги забравяме.


от ellapt (6303 точки)


3
Надявам се модераторите да следят за тяхното спазване, а и ние да не се отклоняваме от важните си цели в Академията.

от ellapt (6303 точки)

5

Добре е всеки компетентно да говори само от свое име и да не обобщава от името на околните, като изтъкнат ерудит, защото няма вменена подобна оторизация, а и пускайки в публичното пространство голословни и мними твърдения без конкретика (от вида "започнахме и тук да мажем" или за правилата на форума "защото явно ги забравяме"), човекът без да иска може да спомогне за "разпростряване на невярна информация" (цитатът е от обратната връзка на екипа на "Академията на Телерик"). Всяка застъпена теза би следвало да е подплътена с доказателствена част, показваща с достоверни примери, че и ТУК се "маже" и че гореизложените мнения са в разрез с основни точки от "правилата на форума", преди да се изисква от модераторите да съблюдават за някакви абстрактни нередности. При липсваща аргументация и фактология, всичко останало може да бъде прието като тенденциозно внушение и форма на тиха манипулация, с цел масова дезинформация на форумната аудитория, че курсистите сe отклоняват "от важните си цели в Академията", щом са неформални лидери на мнение и дръзват активно и открито да заявят позицията си по зададената проблематика. Искрено съжалявам, че не станахме свидетели и на Вашата алтернативна гледна точка, ellapt (както и тази на georgivelikov) или, може би, Вие нямате мнение по съществото на дискусията, а само акцентирате върху символичния въпрос за "затварянето" й, като класическа опорна точка, фундаментално базираща се на мотивацията за заглушаване гласа на младите хора, с интелигентно мнение и нестандартно мислене, без оглед на значимостта на доводите им и естеството на обсъжданата от тях тематика.

Хубава вечер Ви желая! 


от sevda74 (175 точки)