Личен лаптоп


0

Здравейте,

Има ли в залите, в които се провеждат занятията настолни компютри, които могат да се ползват от курсистите? Идеята ми е да не си купувам личен лаптоп специално на курсовете, тъй като ще мога да ползвам служебен, но от другия месец най-вероятно.

Благодаря предварително!
Отговори0

Принципно не ти трябва компютър на занятията. Слушаш лекцията и се опитваш да разбереш - има хора, които идват без и не е проблем, но за изпита не е зле да си намериш от някъде, за да не се налага да разчиташ на тези в залата (мисля, че сега са преместени само в 1 зала - поне в Enterprise не останаха никакви).
Мисълта ми е: не е необходимо да наливаш код, докато слушаш лекция - да полезно е, може да направиш бърз опит на нещо малко и евентуално да попиташ или да потърсиш нещо в google и все пак толкова за 1-2 месеца не е жизнено необходимо. Вземи 1 тетрадка само да си отбележиш някои важни неща и после вкъщи да си ги търсиш евентуално. 
За изпит е друго - там не може да разчиташ да има свободен компютър (да може да отидеш рано и да заемеш ако в залата има изобщо), но ти препоръчвам да вземеш от приятел за изпита, за да може да си сигурен, че всичко е инсталирано, настроено и работи както очакваш, за да не изпадаш в неприятна ситуации. 
Ако имаш познат в академията е най-лесно: записвате различни групи за изпит и ползваш неговия/нейния лаптоп. Варианти има.


от StoikoNeykov (2621 точки)


0
Поне в зала Ultimate, където се проведе моя изпит, имаше към 20-тина :)

от tonyblaze (35 точки)