Оценяване на изпит - JavaScript приложения


11

Здравейте,

Както вече може би сте разбрали, оценяването на изпита ще бъде peer review. Това означава, че вие ще оценявате изпити на колеги.

Записал съм видео с примерно оценяване. Линк :)

Линк към оригиналното условие (за сървъра).

Трябва да оцените поне 10 изпита, ако оцените повече - по-добре! Срокът е до 11.10.2016 (вторник) 15:00 часа. Направете си утре спокойно изпита по КПК.

Поздрави!




Отговори



7
И всички налазихте видеото. Утре имате изпит.

от cuki (7696 точки)


3

Здравейте!

В условието на задачата пишеше, че можем да направим или #/home?filter=xxxx или #/home/xxxx за search-a и аз направих вторият вариант но при оценяването пита само дали #/home?filter=xxxx е implemented ето:

 Route `#/home?filter=XXXX` shows only materials that match the phrase


от Merhatt (1406 точки)


3
И двете са валидни, ще го оправим в изискванията.

от cuki (7696 точки)

2

трудно е на изпит, когато не четеш .... аз и 2те :D 


от StoikoNeykov (2621 точки)



0
Ако при оценяването на изпит попадна на архив само с public папка, какво трябва да направя? В текущия случай нищо не работи, защото предполагам се стартира с live-server и защото няма база?

от KrasiKoziroga (426 точки)


1
Ето оригиналното задание: 
Линк
Използвай го, сложи в него решението и .. те така ..

от StoikoNeykov (2621 точки)

2
Леле, забравил съм линк към сървъра. Ще си update-на горния пост.

от cuki (7696 точки)



0
Видях, че само заради един '+', който съм забравил да сложа в regexp-ите за валидация на username и password, потребители не могат да се регистрират. Дали това ще ми отнеме много точки?



0
еми напиши тука къде ти лиспва +-а , ако някой реши да се смили на теб да ти види и другата част от кода

от pdimova (256 точки)


1
Какво се очаква да направя в случая? Човека е писал разни неща, закоментирал е други неща. Закоментираният код е просто реферирани скриптове, като че първо не е ползвал SystemJS. След това явно е искал да започне да го използва. Няколко пъти инсталирах всичко което е възможно. Ръчно даже му инсталирах systemjs-plugin-babel,защото сигурно е забравил --save флага. В конзолата има следните неща: Bad Things . Следователно абселютно нищо не работи. А това cookie.js,което се намира в папката js, първо очевидно не се намира там, а и никъде не е реферирано. 



1
Внимавайте като проверявате, че при някои решения можеш да се логваш с което име и парола искаш без да е нужно да се регистрираш :D

от Merhatt (1406 точки)


1

Да. Привидно си логнат, но не може да правиш нищо, защото конзолата хвърчат грешки, че не си ауторизиран т.е. логването е само локално :D 


от StoikoNeykov (2621 точки)


0
Не мога да разбера как на някого ще му хрумне да си премести node_modules и bower_components извън public и след това да напише ReadMe да ги върна обратно. Както и да си премести и скриптовете в друга папка от тази, която е ползвал и още няколко неща, заради които от половин час се мъча да подкарам проекта. 

от SexPistols (786 точки)


0

Имам проблем с оценяването и се чудя дали е от системата, или просто човека, който оценявам не е пратил всичко както трябва -

http://tinypic.com/r/21on776/9 - В index.html е линкнал файлвоете, но в Js папката ги няма.




11
Според мен в оценяването трябва да има още една опция - Implemented but not working. Да се чудя аз как да го маркирам сега.

от Bruno (921 точки)


1
Точно и аз щях да напиша същото. Проверих няколко работи и практически огромна част от тях попадаха в тази група, но заради начинът на оценяване трябваше да избера, че не е имплементирано. Трябваше да има и междинна опция, с която да се оцени трудът да се напише дадената секция, макар и да има проблем и да не работи/демонстира.

от mitku (334 точки)


0
Случвало ли ви се е - потребителят уж е логнат, а в localStorage -  {authKey: "undefined", username: "undefined", length: 2}



0
Може да е в sesionStorage - тъкмо проверих 1 такъв изпит. Може и с cookies да го е направил/а. 

от StoikoNeykov (2621 точки)

0

Не, първоначално го дава правилно, след това разцъквам по страницата и вече е в този вид - {authKey: "undefined", username: "undefined", length: 2}

Случи ми се в една работа да има папка Test, в нея test.js, но да няма файл index.html. Нищо не ми пречи да си го създам и да подкарам тестовете. Правилно ли би било?




0
Явно всички правят 1 и също: Ако сървъра ти откаже логин локално пак си логнат и на всяко действие в конзолата хвърчат грешки :D 
Иначе казано в requester при error не се reject-ва на никоя от заявките :(

от StoikoNeykov (2621 точки)


0
Доколкото си спомням проблема идваше от това, че сървъра връщаше код 200 ОК и при грешни username или password, а това влиза в success-а на ajax request-a и промиса отива в resolv-a. Доста добра защита срещу чистия copy/paste driven development. Поздравления за автора на задачата.

от marks (354 точки)

2

хаха добро откритие, put route-a не връща никакви статуси, въобще не ми и хрумна да го проверя това на изпита :( 

.put("/auth", (req, res) => { let user = req.body; let dbUser = data.getUserByUsername(user.username); if (!dbUser || dbUser.password !== user.password) { return res.send({ result: { err: "Username or password is incorrect" } }); } if (typeof dbUser.authKey === "undefined") { data.generateAuthKeyForUser(dbUser); } return res.send({ result: { username: dbUser.username, authKey: dbUser.authKey } }); });


от todorovh (2055 точки)