Как да разбера коя е хостинг компанията на даден сайт?


0

Във google намерих сайт от където мога да си проверя хостинг компанията на даден сайт но след това потърсих още малко намерих друг сайт и ми даде различна хостинг компания.

Сайта който първо използвах е този

Хостинг компанията която ми излезе е една която не мога да й намеря сайта. Компанията е Lir.bg EOOD.

Другаде пробвах и ми излезе R1servers. С две думи всяко едно търсене различен резултат.

Въпроса ми е: Има ли някакъв начин да разбера кой е реалния Hosting Provider на даден уеб сайт. Който да е 100% сигурен.

Благодаря Ви предварително за отделеното време и оказаната помощ!
Отговори1

Ето какво бих направил, за да се опитам да разбера кой е хостинга. В cmd ping example.com виждам кое IP ми връща DNS-a след това един прост ipwhois през който и да е сайт за whois виждам кой притежава ip-to. Тук се сещам за купени IP-ta, тогава ще потърся информация за ip рейнджа и кой е притежател. Малко е субективно, но обикновено върши работа.

Колкото до Lir.bg EOOD - влизаш в търговския регистър и ровиш публичните документи, мейл адреси, свързани лица, абе стана много детективско хахах :D


от gnkirov (77 точки)


1
Използвай някакъв whois, т.е. официалното предоставено инфо за всеки сайт. Например това: http://whois.domaintools.com/  След като си въведеш сайта, за който се интересувай гледай полетата Name Server. Топдомейна там е вероятно това, което търсиш.

от messenger (552 точки)