Инфо за оценяването по C# изпита от предходното издание


0

Здравейте, колеги!

Късмет на всички, които ще държат изпита днес или утре!

Интересно ми беше какъв е бил критерият за преминаване на този курс и за отличен. Поразрових се из форума и намерих това.
Ето и системата за оценяване на този курс:
http://telerikacademy.com/Courses/LectureResources/Presentation/8977#/4/2
Имайте предвид, че този сезон изпитът ще се състой от 4 задачи, т.е максимум 400т, а тогава задачите са били с една повече,т.е  макс 500т :

Критерии за оценките:

  • Взет (774 студента)
    • Изпит: 100+ или
    • Общи точки: 30+
  • Взет с отличие (358 студента)
    • Изпит: 250+ или
    • Общи точки: 55+

За преписване са изключени: TuxoJlumoH, ivcho1488 и Denis_Darjanski

С последно предупреждение е Plamen_Iliev_2 за обидни квалификации (снимка)

Успех на всички в следващия курс! :)

Отговори0

Здравейте, колега!

Критерият не фиксиран брой точки, било те от изпит или общите такива. По-скоро се работи с проценти: решават, че ще върнат около 20%, други 25-30% ще са с отличен и нагласят лимитите според реално изкараните точки от всички студенти за конкретния изпит. Разбира се, има и изключения: ако твърде много хора са се представили добре - решили са задача и половина - две, съвестно са си предавали домашните и прочие, то процентът на отпадналите може да падне. Все пак идеята на долната граница не е да се постигне определена бройка курсисти, които да продържат нататък, а да се отсеят недобросъвестните такива. Ако въпросните са малко, ами още по-добре. И не се стряскайте, първият изпит е минаваем - обикновено има доста хора с максимален резултат. По-нататък вече става по-сложно :-)  


от STzvetkov (1330 точки)